El grup Dones Referents de L’Hospitalet s’ha presentat en societat a la biblioteca central Tecla Sala i amb una primera convidada, Imma Marín Santiago, experta en el joc com a eina educativa i fundadora de la consultoria Marinva i presidenta a Espanya de l’Associació Internacional del Joc.

Un grup de dones de la ciutat volen donar a conèixer, visibilitzar, la tasca de dones de la ciutat que hagin despuntat en els seus àmbits professionals o en cap altra activitat social que duguin a terme.

Arran dels seus inicis al club d’esplai de Bellvitge, Imma Marín Santiago destacava que sempre ha entès el joc com una forma d’aprenentatge, que genera esforç per superar reptes, preguntes i curiositat.

“Jugar no és lluny de l’esforç, ans al contrari. Per guanyar una partida, per pujar a un arbre, per aprendre a gronxar-te. Bé que t’hi esforces. I aquest esforç té a veure amb el repte amb la dificultat i el gust per aprendre. Però si ho fas jugant fa que l’esforç sigui més lleu i el puguis mantenir més temps”, va explicar.

I pel que fa als seus referents, la Imma Marín Santiago esmentava la seva mare, exemple de constància i resiliència, i la Mary Poppins, que veu la possibilitat de convertir qualsevol cosa en un joc.

El grup Dones Referents de L’Hospitalet s’ha posat en marxa amb la intenció d’oferir noves propostes a l’agenda cultural de la ciutat i incidir, igualment, en la divulgació del moviment feminista.

Chelo Asins, una de les promotores del grup, assenyalava que “sabem com és d’important tenir referents femenins tant per a les noves generacions, com per la societat en general. Creiem que el talent femení és un patrimoni col·lectiu i volem visibilitzar-ho”.

De moment, les vies de contacte amb Dones Referents son la plataforma X, abans twitter, i Instagram.

L’objectiu inicial que es plantegen és organitzar una acte cada trimestre i que la dona convidada esculli el format de l’acte, ja sigui un col·loqui estàndard o l’elaboració pràctica d’una recepta de cuina