El ballarí i coreògraf Ilya Vybornov fa 4 anys que va obrir a L’Hospitalet l’escola de dansa urbana Ruski Dance Company. Des de llavors s’ha fet un lloc a la ciutat participant en concursos i festivals. A més, Vybornov ha guanyat un munt de premis com a ballarí i actualment participa al concurs ‘Baila como puedas’.

L’Ilya Vybornov va arribar procedent de Moscou amb la seva família amb 12 anys. Amb 16 ja impartia classes de ball a Roses i amb 20 es trasllada a Barcelona on es va seguir formant en dansa urbana fins que es va convertir en un expert en new style, reggaeton comercial i old school. Des de llavors ha guanyat un munt de premis i ha participat a programes de televisió com ‘The Dancer’, ‘Factor X’ i ara a ‘Baila como puedas’ de Televisió Espanyola. 

“A Espanya el món de la dansa costa en tots es àmbits”, diu Vybornov que també explica que el col·lectiu agraeix que poc a poc es vagin fent més concursos de ball. “És com que no acaba d’enganxar al públic, però crec que no és per nosaltres sinó pel forma”, conclou el ballarí.

Fa 4 anys va obrir a L’Hospitalet l’escola de dansa urbana, Ruski Dance Academy

A principis del 2019, aquest ballarí i coreògraf que ara viu a L’Hospitalet va decidir muntar la seva pròpia acadèmia de ball, la Ruski Dance Academy. Una setmana després de signar el contracte per un local al barri de Sant Josep va esclatar la pandèmia i tot es va complicar. Malgrat tot, l’Ilya va poder seguir endavant amb el seu projecte amb el suport de la seva família.

“Va ser difícil”, recorda el ballarí que explica que aquest 2024 és com si fos el seu primer any d’estar bé “amb la meva gent, tranquil i els meus professors”. “Sempre dic que si jo vaig poder aguantar aquests tots anys i amb la pandèmia i tot, ja puc aguantar qualsevol cosa”, diu Ilya Vybornov.

Actualment, a l’escola Rusky Dance Company s’imparteixen classes de diferents estils de dansa urbana i, fins i tot, les seves alumnes competeixen en campionats.

Mira l’entrevista del programa Taquilla Inversa al ballarí i coreògraf.