Defensores dels recursos naturals, dels drets de les treballadores domèstiques, dones que han lluitat contra la violència de gènere i pels drets dels infants. Aquestes són les protagonistes de “Yo vengo de. Ecofeminismo: camino de Paz”. L’obra serà representada dissabte 27 i diumenge 28, al Teatre Joventut

El teatre esdevé un espai segur i d’apoderament per a un grup de dones migrants, defensores de drets humans i que han sofert violència per les seves lluites.

Una d’elles és la Merlyn Pastor, qui va engegar un menjador social al Perú per combatre la desnutrició infantil. Un dia va decidir emigrar per oferir un futur millor als seus fills. “Hi ha molts nens que necessiten suport al meu país, estic satisfeta que el menjador segueix obert”, explica. Ara és treballadora domèstica i també vol defensar els drets d’aquest col·lectiu. Assegura que pateixen assetjament sexual i agressions. També reclama al Govern espanyol que millori les seves condicions laborals. 
 
Una altra veu d’aquesta obra és la de l’Elida Hernández. Vol denunciar alt i clar l’explotació dels recursos naturals al seu país natal, Nicaragua. L’Elida considera que el teatre ha estat una experiència sanadora per ella, on també ha pogut alleugerar el dolor de la violència masclista. El maltractador et fa molt de mal. Aquí m’he trobat una gran família i és el més meravellós que m’ha passat.”, afirma.
 
La seva obra “Yo vengo de. Ecofeminismo: cambio de Paz” és una realitat gràcies a Plàudite Teatre, entitat referent en teatre social. Serà representada de manera gratuïta els dies 27 i 28 de novembre al Teatre Joventut. Després de la funció hi haurà un col·loqui. Les entrades es poden reservar a: www.plaudite.org/ecofeminisme/