“Guerreras” és el llibre que li toca més de prop. Amb nou anys militant a la PAH Ciutat de L’Hospitalet, l’Estrella Ambrojo acumula tantes vivències que podria escriure més d’una novel·la. Però el detonador d’aquestes “Guerreras” va esclatar amb un atac d’indignació veient un programa de televisió.

“Va ser en un moment de ràbia. Venia de parlar amb una companya de la PAH amb un greu problema i quan arribo a casa i poso la televisió veig que estan criticant els que ocupen. Em va donar molta ràbia i vaig pensar que havien de saber l’autèntica realitat del que passa.” explica l’hospitalenca Estrella Ambrojo, que destaca que no tots els ocupes són iguals.

En aquesta novel·la, Estrella Ambrojo recull trossets d’històries de dones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a L’Hospitalet. Canvia els noms, però s’inspira en casos reals com el de la Sílvia o l’Eva, que porten aquest ADN de las Guerreras.

“Lluitem pels nostres fills perquè tinguin un lloc digne a on viure” relata Silvia Mateos que porta cinc anys a la PAH Ciutat de L’Hospitalet. “A vegades tens daltabaixos importants perquè és difícil lluitar cada dia, però val la pena lluitar pels fills” afirma Eva Larrea que viu d’ocupa en un pis de la Sareb i que està lluitant per tornar a disposar d’un lloguer social. “Són dones que les hi han tret tantes coses, que fins i tot les hi han tret la por” destaca Ambrojo.

I com en els seus dos llibres anteriors, els dedicats a Cádiz, en aquesta novela no podia faltar la part romàntica, la marca de la casa de l’Estrella Ambrojo. En aquest cas, s’explica la història d’amor de la Marta i l’Eric, a ella la volen desnonar i ell és mosso d’esquadra.

El llibre “Guerreras” és el més conmovedor que ha escrit l’autora, segons ha afirmat a l’acte, i això que reconeix que no ha recollit alguns casos que ha viscut a la PAH Ciutat de L’Hospitalet perquè són massa durs i el lector pensaria que exagera. “Guerreras” ha estat editat per Grupo Sar Alejandría i està a la venda a diferents botigues de llibres i per internet.

A la presentació, l’Estrella Ambrojo ja ha deixat clar que escriurà una quarta novel·la. Però no ha desvetllat si serà una que actualment té a mitges o la tercera part de Cádiz. Segur que lectors no li mancaran.