La Primavera de Tapes i les sis rutes de tapes celebrades durant les festes majors dels barris de Sant Josep, Santa Eulàlia, Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Pubilla Cases i la Florida han conegut els establiments guanyadors d’aquest any.

Aquesta iniciativa de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el Centre Municipal de Formació i Ocupació (CEMFO) proposa als establiments col·laboradors fer creacions culinàries per tal d’impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, i apropar l’oferta gastronòmica de L’Hospitalet.

Enguany han participat 84 propostes de bars i restaurants de la ciutat, que han servit un total de 41.985 tapes, gairebé un 7% més que l’any anterior.

La xef i padrina de la Primavera de Tapes, Eva Hausmann, creu que és una molt bona iniciativa que “dóna visibilitat als establiments i la gastronomia de L’Hospitalet. A més, és meravellosa que ja que tenim una gran diversitat des d’establiments tradicionals, internacionals o gastrobars”.  

A la Primavera de Tapes van participar-hi 32 establiments de tota la ciutat que van servir 29.645 tapes, un rècord històric. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

Tapa més saborosa: Tatos Bar per la tapa Mini bomba de galta de vedella cuinada amb injectable del seu suc.
Tapa més creativa: Mizuwari Cocktail Bar per la tapa Vermut infusionat amb romaní i pela de taronja amb rom anyenc i bíter de cacau reposat en barrica de roure.
Tapa de millor qualitat gastronòmica: El Llindar per la tapa Brioix fet a casa amb galta de porc estofada, carbassa a la canyella, gruyère i cogombrets.
Tapa més popular: El Llindar.

A Sant Josep de Tapes van participar-hi 7 establiments que van servir 2.460 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

Tapa de millor qualitat gastronòmica: Choroní per la tapa Bomba de iuca farcida de carn picada amb maionesa de jalapeños i salsa de cogombrets i coriandre.
Tapa més popular: La Olla de Barro per la tapa Carn de porc especiada a l’estil equatorià, cuinada al forn amb salsa suau de maionesa, base de pa i topping de ceba confitada.

A Santa Eulàlia de Tapes van participar-hi 11 establiments que van servir 2.875 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

Tapa de millor qualitat gastronòmica: Còctel Bar Pecat per la tapa Wonton de gambes amb salsa pad thai, cacauets i llima i el còctel Feria.
Tapa més popular: La 17 Cafè per la tapa Torrada de galta ibèrica al vi negre amb maionesa de miso.

A Collblanc-la Torrassa de Tapes van participar-hi 7 establiments que van servir 440 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

Tapa de millor qualitat gastronòmica: La Cocina de Graciela per la tapa Taco de gambeta capejada.
Tapa més popular: Bodega Pujós per la tapa Daus de pollastre amb mostassa i mel amb topping de Doritos, festucs, sèsam i salsa de Mòdena.

A Can Serra de Tapes van participar-hi 9 establiments que van servir 3.740 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

Tapa de millor qualitat gastronòmica: Tapeo 17 per la tapa Mini mollete de galta amb compota de poma, pera al vi negre i ceba cruixent.
Tapa més popular: Tapeo 17.

A Pubilla Cases de Tapes van participar-hi 7 establiments que van servir 1.185 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

Tapa de millor qualitat gastronòmica: Bar Lleida per la tapa Mini entrepà de carn entatxonada a baixa temperatura regat en el seu propi suc amb topping de ceba caramel•litzada.
Tapa més popular: Bar Lleida.

A La Florida de Tapes van participar-hi 11 establiments que van servir 1.640 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

Tapa de millor qualitat gastronòmica: O’Chispa Taberna Galega per la tapa O’Chispazo Niu de patates amb seitó, confit de tomàquet, mango i alvocat.
Tapa més popular: Tazas y Tarros per la tapa Cruixent de vedella guisada amb puré de patata trufada i coulis de pastanaga.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, un jurat expert decideix els guardonats en la resta de categories.

El tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, s’ha mostrat molt satisfet pel gran nivell de tapes d’enguany: “Hem tingut una qualitat molt elevada i és el segell que ha d’identinficar els restauradors de la ciutat. Aquesta és l’aposta que volem continuar treballant en properes edicions”.

Tots els restauradors han mostrat la seva alegria al rebre el guardó que els acredita com la millor tapa del barri o de les Festes de Primavera. En aquest sentit Fernando Bagües, del Tatos Bar, primer cop que participava i guanyador de la tapa més saborosa a la Primavera de Tapes, ha apuntat que aquesta iniciativa “és una manera de promocionar que la gent del barri surti i tasti coses noves”. Un altre dels establiment guardonats, i que ja ho ha fet altres vegades, és el restaurant El Repartidor de la Fundació el Llindar, guardó a la tapa de millor qualitat gastronòmica. El seu representant Adrià Giol ha indicat que el premi “ens dóna més energia per continuar el que s’està fent i sobretot pels joves que tenim, que veuen els resultats de la seva feina”.

Durant l’acte també s’han lliurat, a més, els premis del concurs de la tapa més popular entre la ciutadania que van votar la seva tapa preferida. Productes i serveis oferts per les empreses i entitats col·laboradores de la ruta: Grup Diversus, Pàdel Indoor L’Hospitalet, Centre Comercial La Farga, el blog L’Hospitalet gastronòmic, Tibidabo Brewing i el Centre Municipal de Formació i Ocupació (CEMFO).

El calendari anual de rutes gastronòmiques a la ciutat es tancarà amb les propostes d’A la tardor, platillos!, del 2 al 26 de novembre.