Els instituts Provençana, Can Vilumara i Mercè Rodoreda i els centres d’estudis Dolmen i Joan XXIII prenen part aquest curs en el programa de Gornal Activa per donar a conèixer entre l’alumnat de cicles professionals la borsa de treball de l’Ajuntament i els serveis d’inserció laboral. Una de les novetats d’enguany són les visites presencials.

En el decurs d’aquestes visites, el personal de l’àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme explica cara a cara els serveis que posa a l’abast del jovent: orientació laboral, assessorament per a la emprenedoria i formació en noves tecnologies. Les visites a les instal•lacions de Gornal Activa duraran fins al pròxim mes de maig.

María Guerrero Siendones, tècnica de Gornal Activa, ha explicat que “després del bon resultat de l’any passat hem volgut tornar a fer-ho però amb la novetat de poder visitar els diferents àmbits”.

També s’aprofita perquè l’alumnat s’inscrigui en la borsa de treball municipal, amb especial atenció a “les ocupacions emergents que estem trobant a la ciutat, amb l’objectiu que oferir una guia perquè puguin trobar feina”, ha dit Marta Rodríguez Cases, també tècnica de Gornal Activa.

L’objectiu d’aquest programa és establir amb els centres educatius que ofereixen formació professional i afavorir l’ocupabilitat del jovent, ja sigui per compte propi o accedint al mercat laboral.

Alba Rodríguez Iglesias, alumna de l’institut Provençana, ha explicat que “a mi m’agradaria treballar fora d’Espanya i m’ha vingut bé la informació que m’han donat sobre aquesta opció, que acostuma a ser poc visible”.

I l’Álex Rodríguez Bejarano, també alumna de l’institut Provençana, ha indicat que “tota aquesta informació que ens han donat és útil tant per cercar feina com per muntar la teva pròpia empresa”.

Gornal Activa disposa de 2012 d’una borsa de treball autoritzada per la Generalitat i l’Estat. En els últims 5 anys prop de 8.500 persones s’hi ha donat d’alta i s’han gestionat 1.500 processos de selecció.