Les emocions son estats d’ànim resultants de les interpretacions que fem de les coses que ens passen en el nostre dia a dia. Dins del programa de la Setmana de la Solidaritat, s’ha organitzat un taller al casal de gent gran de Santa Eulàlia per saber gestionar les emocions. En aquest taller, gestionat per la Creu Roja de L’Hospitalet,  s’ha mostrat quina és la funció principal de cadascuna de les emocions negatives i també s’ha ensenyat a diferenciar entre les sanes i les tòxiques, i les tècniques per poder dominar i gestionar les emocions.

Antonio Sánchez, tècnic de la Creu Roja de L’Hospitalet, ha explicat que “els hi donem eines de gestió de la respiració perquè puguin relaxar-se, però també coses més senzilles. De vegades les emocions venen per pensaments dolents de situacions quotidianes, com per exemple si no ens saluda un veí no pensar malament, igual no ens ha vist. Hem de canviar la manera de pensar que tenim segons les situacions que ens enfrontem en el nostre dia a dia”.

Les experiències prèvies tenen un pes determinant en el fet d’interpretar les emocions i per això cal treballar en la seva gestió. Jesús Solores, president de la Creu Roja de L’Hospitalet, ha assenyalat que “el tema fonamental és parlar de com surten les emocions, el poder conèixer quines són i més que controlar-les, saber identificar-les”.

En el taller també s’ha abordat l’autogestió emocional, i la importància de poder identificar, entendre, acceptar i donar l’espai que necessiten a les emocions, a més de  promoure una actitud i un pensament positiu en el nostre devenir diari.