La colla de Gegants i Grallers de Bellvitge ha fet pública la seva protesta perquè les colles dels barris no participen enguany a les Festes de Primavera. La imatgeria festiva de la ciutat surt habitualment en diversos actes tradicionals de la celebració però, segons l’entitat, aquest any no hi seran ni al Toc d’inici, ni al Fabulari ni a la Trobada de Gegants que tindrà lloc el diumenge 21 d’abril.

La seva principal reivindicació és que la canalla, els infants que són la cantera de l’entitat, pugui sortir al carrer amb els gegantons durant la festa gran de la ciutat. “Tenim 4 gegantons i una dotzena d’infants que volen participar a les festes de la seva ciutat”, explica Gemma Moreno, cap de Colla de Gegants i Grallers de Bellvitge. L’entitat porta la Laia i el Celerí, el Mag Menut, en Pau, i els gegantons Jordi i Anabel del Club Infantil i Juvenil de Bellvitge.

Moreno afirma que l’any passat ja es va produir un fet similar però que finalment es va permetre sortir els gegantons, que són els que porta la canalla. “Aquests infants seran el futur i quan siguin grans portaran els Gegants de la Ciutat”.

Per la seva part, la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de L’Hospitalet, que organitza la trobada del 21 d’abril, no ha volgut fer declaracions al respecte. A les xarxes socials ha fet públic un comunicat que explica que la decisió de que en la Trobada de Gegants no hi participessin les figures dels barris es va votar en una reunió de la junta, i va ser aprovada per les altres sis colles que en formen part, tret de la de Bellvitge que s’hi va oposar.

En aquesta reunió es va acordar que a la Trobada de Gegants de Festes de Primavera, la trenta-sisena, prendrien part els Gegants de la ciutat –els grecs Roc i Eulàlia i els romans Jaume I i Violant d’Hongria–, el drac Nomar i colles convidades d’arreu de Catalunya, que aquest any són: gegants de la Pedrera, Moià, Gràcia de Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Ripoll i Gràcia de Barcelona.

També afegeixen que hi ha moltes trobades de gegants a la ciutat, en especial ara que comencen les festes majors dels barris, i moltes oportunitats per participar-hi.