Un estiu més, diferents places i espais públics de la ciutat esdevenen zones d’esbarjo perquè infants, joves i famílies gaudeixin del temps de vacances escolars. D’una banda, les Civiteques i, d’altra, els ‘patis oberts’ són alternatives de lleure educatiu per aquells menors que passen l’estiu al barri. En tots dos casos s’hi juga guiats per dinamitzadors i aprenent valors cívics i de convivència i fomentant el bon ús de l’espai públic. 

Les Civiteques, sota el lema “A l’espai públic, el civisme és el millor joc”, volen dinamitzar a les places activitats i jocs per a infants, amb l’objectiu de fomentar les actituds cíviques i el bon ús de l’espai públic. En concret s’han habilitat fins al 3 de setembre cada dia de 17 a 21h tres ‘Civiteques’: una a la plaça Espanyola, la segona als Blocs de la Florida, mentre que la tercera s’ha muntat a la plaça de la Llibertat, dimarts, divendres, dissabtes i diumenges. Els altres dies de la setmana recorre altres barris: dilluns, passeig de la Baldosa (Bellvitge) o avinguda de Carmen Amaya (Gornal); dimecres, places de Francesc Macià (Santa Eulàlia) i de Lluís Companys (Centre),i dijous, places de la Carpa (Can Serra) i de Pubilla Cases (Pubilla Cases).

Agents cívics desenvolupen activitats educatives i lúdiques amb els infants per fomentar, a través del joc, valors com l’empatia, el respecte, la convivència i el civisme. També hi col·laboren auxiliars de convivència i persones acollides a la mediació reparadora.

En el cas dels ‘patis oberts’ és el tercer estiu consecutiu que es fa el programa combinant les activitats dinamitzades per professionals del lleure i l’autogestió pels mateixos joves. Són set patis que obren de dilluns a diumenge, al juliol, de 17 a 21h, i a l’agost (fins al 27), de 16.30 a 21h. L’accés és gratuït i sense inscripció prèvia.

Aquest any són els patis de:

  • Escola St. Josep el Pi
  • Escola Ramon i Cajal
  • Escola Pompeu Fabra
  • Escola Folch i Torres
  • Escola La Marina
  • Escola Pau Casals
  • Espai Esportiu Cruyff Court