Impliquem-nos per enfortir la igualtat! és el lema de la commemoració del 8M d’enguany i en el Dia Internacional de la Dona, Laura García Manota, tinent d’alcaldia de Drets Socials ha visitat l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu.

La responsable del govern municipal en polítiques de gènere ha assenyalat, sobre el lema del manifest d’aquest any, que “volíem un lema clar i amb força que parlés d’alguna forma del que necessitem com a societat, que al final és una implicació total de les administracions, agents socials i econòmics, i sobretot de cada persona, i que a nivell individual dins els seus àmbits facin aquest clic i apliquin la perspectiva de gènere per tal de poder avançar realment”.

Sobre el manifest conjunt del darrer Ple municipal, amb el suport de tots els grups excepte el grup polític de Vox, que va votar en contra, García Manota ha recordat que “no tenim una declaració institucional per primer cop per culpa de Vox. Al final si hi ha un grup polític que infravalora la lluita de les dones històricament, doncs això cala en la nostra societat, és molt perillós perquè avala el discurs masclista”.

El darrer estudi del CIS el 52% dels joves de 16 a 24 anys consideren que existeix certa discriminació cap els homes. “Aquestes dades ens preocupen molt” ha afegit la responsable de Drets Socials, que ha indicat que “són responsables directes els discursos d’extrema dreta, o si mirem les xarxes socials, com els d’alguns influencers que arriben a molts joves i que calen en les seves accions. El masclisme s’adapta i es reprodueix i encara amb més força, però això tan important el lema d’Impliquem-nos, per acabar amb aquestes dades que són esgarrifants”.

Sobre la xacra de la violència contra les dones, la Generalitat ha anunciat que obrirà a la ciutat en aquesta legislatura un SIE (Serveis d’intervenció especialitzada) que és un servei que acompanya a dones i fills que han estat víctimes de violència de gènere. García Manota ha afegit que “estem en contacte i converses per tal de desenvolupar aquest SIE i tenim dades que serà durant aquest any. Serà un avenç en atenció integral. Necessitem d’aquest servei perquè necessitem més recursos, perquè el SIE són recursos en psicòlogues, assessoria jurídica, treballadores socials, és el complement que necessitem per poder arribar a més veïnes”.

García Manota ha conclòs a l’Entrevista recordant que “tenim més de 50 activitats intergeneracionals per commemorar aquest 8M i seguir vibrant amb la lluita feminista”.