La creativitat gastronòmica de L’Hospitalet no para de créixer. Una bona demostració és la “Primavera de tapes(consulta el programa) on la ciutadania pot degustar tot tipus d’elaboracions.

És el cas del Cabut, al barri del Centre, que participa amb una tapa de “galta de porc“, cuinada amb molta paciència i a baixa temperatura, amb setinat de Pedro Ximénez i Parmentier trufat. Una aposta clàssica però saborosa.

Juan Antonio Góngora, cuiner del Cabut del Centre, detalla que “es tracta d’una galta de porc de tota la vida acompanyada amb ingredients bàsics com ceba, pastanaga i pebrot. La clau de la tapa és el foc lent que potencia el seu sabor. A banda hem preparat una bona salsa amb Pedro Ximénez i un Parmetier de patata amb trufa”.

El Cabut del Centre aposta per una tapa clàssica, la galta de porc amb Parmetier

També al barri del Centre, El Trifàsic, ofereix el “Mini-burrito de vedella metxada”, amb mozzarella, maionesa de mostassa i algun secret més que la converteix en una etapa molt especial.

El primer de tot és desfilar la carn de vedella. És un procés “manual que es pot comparar amb fer pessics”, explica Armando Nuñez, responsable del Trifàsic. Després s’agafa la carn “metxada” i es posa a bullir una hora i mitja. Se li afegeix espècies i un ingredient secret de l’establiment del barri del Centre.

Mini burrito de vedella metxada, la fusió del Trifàsic

Els 29 establiments que hi participen opten a quatre guardons: La Tapa més saborosa, la més creativa, la de millor qualitat gastronòmica i la més popular. La guanyadora d’aquesta última categoria és escollida per la ciutadania, que pot votar si ha degustat un mínim de tres tapes en tres establiments diferents.