‘Gaijin’ és la primera novel·la de l’hospitalenca Baru Marui. Un llibre que ens transporta al Japó a través d’una història d’amor. Gaijin és l’acrònim que deriva de la paraula japonesa gaikokujin, que vol dir estranger. Es tracta, però, d’un acrònim que els japonesos utilitzen de forma pejorativa per referir-se als occidentals.

En aquesta novel·la, la protagonista és una gaijin que es trasllada a viure amb la família de la seva parella al Japó, una família molt lligada a la tradició i amb una doble cara: la que té de portes enfora i la que els seus membres mostren a casa, amb una jerarquia i unes tradicions molt marcades. “És llavors quan ve l’aïllament, el redescobrir qui és ella i qui és la persona amb la que ha compartit tants anys de la seva vida”, explica l’autora.

El llibre enfronta diferents maneres de concebre l’amor

Baru Marui és una apassionada de la cultura japonesa gràcies al seu pare i al seu germà. Aquesta passió l’ha unit a les novel·les romàntiques de les quals era aficionada la seva mare i n’ha sortit “Gaijin’.

Baru Marui té moltes coses en comú amb la protagonista, Violet. “Té de mi la seva fascinació per saber de qualsevol cultura’, diu l’autora a qui també li encanta aprendre idiomes. Tot i això, Baru Marui creu que la seva protagonista és molt més valenta que ella ja que “jo al primer capítol ja estaria trucant a casa”.