Gabi Ribera i Miquel Patón són els “speakers” del CE L’Hospitalet i el CB L’Hospitalet, respectivament. Grans aficionats a l’esport, els dos fan la seva feina amb passió i responsabilitat.

Una tasca a la qual van arribar de forma diferent. Ribera porta anys en aquest món i recorda amb nostàlgia els seus inicis a un altre dels equips grans de la ciutat, els Pioners. “El futbol americà és el meu esport”, assenyala. El seu creixement el va portar al FC Barcelona, on va estar 18 anys fent d’speaker al Palau Blaugrana. Un cop acabada la seva història amb el Barça, va sorgir l’oportunitat de posar la veu al CE L’Hospitalet, on ha debutat aquesta temporada.

Patón, en canvi, va arribar al CB L’Hospitalet de forma ben diferent. Membre de la Junta Directiva del club, explica que són una entitat “familiar” i que tothom fa de tot. “I a mi em va tocar fer d’speaker i crec que em desenvolupo bé”.

On sí coincideixen al 100% és a assenyalar el privilegi de ser les veus dels Hospis. Els dos es declaren aficionats a l’esport i gaudeixen de poder viure els partits des de dins i en directe. A més, la relació amb el públic els motiva. “Quan veus que escalfes a la gent és total”, diu Gabi Ribera. “Ens agrada que la gent, iniciada per mi, respongui”, afegeix Miquel Patón.

I el que també sembla és que tindrem Ribera i Patón durant un temps més. Els dos fan broma amb la idea de marxar però deixen clar que, de moment, ni s’ho plantegen. Estan a gust i tenen passió per la tasca que fan. L’Estadi municipal i el Poliesportiu del Centre “Marcel•lí Maneja” tenen les seves veus assegurades.