Francisco León de Puerto de Santa María (Càdis) ha estat el guanyador del XVIII Certamen Internacional de Guitarra Flamenca “Ciutat de L’Hospitalet”, que es va lliurar al Teatre Joventut. L’acte va comptar amb l’actuació  de José Mercé

El premi per al guanyador, que també s’ha endut el guardó a la millor buleria “al cante”, ha estat 3.000 euros i una guitarra de Mariano Conde, un dels tres millors luthiers del món, segons el president de la Tertulia Flamenca de L’Hospitalet, Antonio Campuzano. “Pot consederar-se un Stradivarius, però en lloc d’un violí, una guitarra, per la qual cosa Francisco León ha estat molt content i emocionat”, ha afirmat.

El segon premi, de 1.500 euros en metàlic, se l’ha endut Antonio Zamorano, de Morón de la Frontera, (Sevilla) i el tercer, dotat amb 1.000 euros, ha estat per a Juan José Rodríguez Millán “Niño Brenes”, de Brenes, (Sevilla).

Segons Antonio Campuzano, president de la Tertulia Flamenca de L’Hospitalet en aquesta edició l’entitat ha volgut donar un salt de qualitat amb la realització d’actuacions prèvies al certamen i també aconseguint que José Mercé estigui present a la final com a cloenda del certamen on ha presentat temes del seu darrer disc, ‘Mi única llave’.

“Puc dir que ha estat el millor nivell de la història del certamen i estic convençut que el guanyador, Francisco León, arribarà a ser algú en el món de la guitarra flamenca per la seva qualitat i això no ho dic jo sol sino també els entesos. Fins i tot José Mercé va dir que aquest noi és una meravella tocant”.

Antonio Campuzano ha valorat molt positivament el nombre de participants en el certamen i la qualitat dels guitarristes. “Hi ha molts certamens de guitarra flamenca però crec que l’èxit nostre és el tracte familiar que li donem que produeix un bon sabor de boca a tothom, participants i públic en general”, ha explicat .

Al 18è Certamen Internacional de Guitarra Flamenca “Ciutat de L’Hospitalet” hi han participat 32 guitarristes dels quals el jurat en va seleccionar 8 i en van passar a la final els tres premiats.