El Diari de L’Hospitalet ha iniciat aquest gener la ronda d’entrevistes amb els portaveus dels grups municipals. El primer, el grup majoritari, el PSC, que governa en minoria. El portaveu socialista, Francesc Belver, afirma que voldrien reeditar un govern de coalició d’esquerres com en altres mandats.

Belver posa com a exemple de la línia de treball els acords assolits per aconseguir aprovar les ordenances fiscals, amb l’abstenció d’ERC+EUiA, i dels pressupostos, amb la de LHECP, dues formacions que considera suports preferents.

“Durant molts anys hem tingut un govern de coalició d’esquerres i la nostra voluntat seria poder reprendre’l al més aviat possible. Un govern plural, que dona més força, més accents, amb una mirada molt més àmplia. Per tant, esperem que aquests acords siguin només l’inici de tot el mandat. Hi estem treballant. El model pot ser govern de coalició però el que és important és l’acord”, afirma.

A banda de possibles acords, el portaveu socialista creu que aquest mandat és molt important perquè “ha de marcar el futur de la ciutat dels pròxims 10 o 15 anys” en qüestions com l’educació, la sanitat, l’habitatge, la sostenibilitat i el canvi climàtic, a les quals afegeix la reforma de la Granvia i la cobertura de les vies.  

Belver detalla les prioritats del pressupost, el motiu de l’augment de l’IBI i, també la situació de la neteja i l’incivisme a la ciutat. Afirma que la nova contracta municipal de neteja no entrarà en funcionament fins al 2025, mentre que a la ciutat hi ha un nivell d’incivisme que preocupa. “Hem de seguir sensibilitzant la població però també hem de sancionar els incívics perquè L’H no pot admetre aquests comportaments”.

Consulta l’entrevista íntegre al Diari de L’Hospitalet