El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Belver, ha estat el primer convidat a la ronda de portaveus municipals de l’espai L’Entrevista de Televisió L’Hospitalet.

Belver ha parlat de la proposta de pressupostos municipals per al 2024. Uns pressupostos que, destaca, augmenten un 24%. “És un creixement molt important que ens posa en el camí de mirar la ciutat en clau de futur. Aquesta mirada d’actuacions futures importants s’havia vist truncada per la pandèmia i la postpandèmia”, ha dit.

Els pressupostos s’havien de presentar en el Ple de dimecres 22 de novembre però el govern municipal els va deixar sobre de la taula. Cal recordar que el PSC en aquest mandat governa amb minoria i, per tant, requereix de la suma de vots d’altres grups per tirar endavant els comptes.

Segons Belver, “hem tingut un temps limitat per negociar amb les altres formacions polítiques perquè s’han celebrat les eleccions generals pel mig”. El portaveu socialista considera que estan en el bon camí pel que fa a les negociacions amb ERC i L’H en Comú Podem. “Estic segur que arribarem a un acord i aprovarem els pressupostos”.

PDU Gran Via

En relació al PDU Gran Via, Francesc Belver ha dit que en aquests moments s’estan incorporant les propostes i les al·legacions presentades. “Abans de final d’any volem tenir el pla director urbanístic, per tal de licitar les obres el 2024 i que a final del pròxim any puguem començar a executar-les.

Habitatge social

El portaveu del PSC s’ha referit als ingressos addicionals que s’aconseguiran de l’ampliació del centre comercial Gran Via 2. Belver ha recordat que una part d’aquests diners es dedicaran a augmentar el parc d’habitatges socials. En aquest sentit, Belver ha explicat que estan en converses amb la SAREB per adquirir habitatges de propietat municipal.

També s’ha referit a l’acord amb l’INCASOL per a noves promocions de pisos protegits al carrer Pau Casals i al carrer Muntanya. En aquest darrer es construiran 21 habitatges i també un gimnàs per a l’escola Joan Maragall.