Francesc Belver, fins ara primer tinent d’alcaldia responsable d’Hisenda i Urbanisme, ha renunciat a la seva acta de regidor i ha deixat enrere 25 anys com a membre de la corporació municipal, 13 dels quals ha exercit de portaveu del grup socialista.

Belver ha tingut dues intervencions en el ple extraordinari convocat amb motiu del relleu a l’alcaldia. Primerament, encara com a portaveu del PSC, ha pres la paraula per fer balanç de la trajectòria de Núria Marín durant els 16 anys que ha presidit l’Alcaldia. En aquest sentit, ha destacat el llegat de Marín: “Amb ella, la ciutat ha deixat definitivament enrere l’estigma que la volia convertir en un suburbi i l’ha situat com a part de la centralitat de la Gran Barcelona”.

En aquest mateix moment i en clau personal, Belver ha aprofitat per agrair a la fins llavors alcaldessa la seva tasca: “Núria, gràcies per tot i per tant”. Amb la veu entretallada també li ha dit que “estic molt orgullós de tu. Qui ens hagués dit quan eren nens que avui estaríem aquí”. I ha finalitzat apuntant al futur: “Ara a pel següent capítol. Qui sap a on ens durà, però ho afrontem amb valentia i amb determinació”.

Abraçada entre Belver i Marín després del seu darrer discurs com a portaveu socialista

La segona intervenció ha estat per fer efectiva davant el plenari la seva renúncia a l’acta de regidor i acomiadar-se de la ciutat. “Deixo la meva acta però continuo al servei de L’Hospitalet i de l’Ajuntament. I marxo desitjant al nou alcalde “que li vagi el més bé que pugui ser. Això significarà que li va bé a L’Hospitalet”.  

Tot seguit, visiblement emocionat ha dit que “jo no hagués pogut fer una millor tria. Per mi David és més que un company , és un amic i sap que sempre podrà comptar amb mi. Ens veiem als carrers”, ha conclòs.

Núria Marín: “Fran, podem mirar enrere i dir ‘ni tan mal’”

Núria Marín ha tingut paraules d’agraïment cap a qui ha estat la meva mà dreta, com la qualificat: “Fran Belver és un polític amb majúscules, de ment clara i de visió estratègica. Vam iniciar el nostre camí junts al nostre barri, la Torrassa; al nostre col·le, l’Acadèmia Cultura, i al nostre institut, el Bellvitge. Un camí plegats i avui, Fran, podem mirar enrere i amb orgull podem dir ‘ni tan mal. Missió complerta’.”

La resta de portaveus municipals també han tingut paraules adreçades a Belver per desitjar-li sort en la nova etapa.

25 anys com a regidor

Francesc Belver va entrar com a regidor a l’Ajuntament l’any 1999. Des de llavors ha ocupat llocs de responsabilitat destacats dins els diferents cartipassos estructurats per Núria Marín al llarg de cinc mandats. Belver és portaveu del grup socialista a l’Ajuntament des del 2011 i a l’actualitat també és president de la societat La Farga, GEMSA. A més, també va ocupar la darrera presidència de l’extingit Consell Comarcal del Barcelonès.

Cares noves i canvis en el govern municipal

Després de la sortida de Marín i de Belver del grup del PSC, els dos regidors que entraran a formar part del Consistori prendran possessió de l’acta en el ple ordinari d’aquest mes.

S’espera que el nou alcalde anunciï en breu qui assumirà la tasca de portaveu del grup municipal socialista i també els canvis de responsabilitats de govern que planteja per encarar el que queda de mandat.