Aquest cap de setmana, el Fòrum de les Cultures celebra la seva vuitena edició amb una programació musical,  gastronòmica i artística que pretén representar les diferents cultures que conviuen a l’Hospitalet.

Pubilla Cases ha esdevingut una finestra al món amb l’acollida del Fòrum de les Cultures al barri. Divendres va actuar el mariachi Águila Real, seguit del cantant de pop extremeny, Ismael González.

Dissabte ha estat el torn de les danses populars. Les cultures participants han pujat a l’escenari lluint els seus vestits tradicionals i han ballat al ritme de la música del Paraguai, Hondures, Bolívia, Galícia i l’Aragó. La Galen ha estat una de les ballarines que ha representat Bolívia. Balla des dels quatre anys i allò que més li agrada són “la coreografia i els vestits”. Explica que “quan ens vam assabentar que hi havia una exhibició infantil vam voler actuar”.

Els visitants també han pogut conèixer les cultures representades mitjançant el paladar amb un taller de cuina de la xocolata, on s’han explicat la història i maneres de tractar l’aliment. En definitiva, tot un seguit d’accions per donar a conèixer la diversitat de la ciutadania de l’Hospitalet. “Sabem que la gent té ganes de sortir al carrer i volem que s’uneixin a nosaltres durant aquests dies de festa i vegin tota la diversitat de l’Hospitalet”, explica la presidenta del Fòrum, Rosa Blázquez.

Les manifestacions artístiques populars s’allargaran fins diumenge, quan està prevista una misa a càrrec d’Hondures i Paraguai, una exhibició de puntaires i una actuació conjunta del Paraguai i l’Argentina. Per la nit hi haurà una tabalada i un spectacle de foc amb què clourà la que enguany és la vuitena edició del Fòrum de les Cultures.