Els organismes dirigents d’ERC i ICV renovats arran dels últims congressos, han quedat tancats. A les direccions de totes dues formacions hi ha hospitalencs, Josep Vall i Jordi Caire a ERC i Pep Ribas, Lluís Esteve, Montserrat Company i Antoni Garcia a ICV.Militants de L’Hospitalet estan presents en els òrgans de gestió d’ERC i ICV, els últims nomenaments s’han fet públics en els últimes hores. A ERC hi ha dos hospitalencs a la nova executiva, es tracta de Josep Vall i Jordi Caire. A ICV, Pep Ribas, Lluís Esteve, Montserrat Company i Antoni Garcia formen part de la nova Comissió Executiva.

El president local d’ERC, Jordi Millán, considera que la presència de dos militants dels militants Josep Vall i Jordi Caire a la nova executiva nacional suposa un reconeixement a la tasca feta per la secció local i un colofó a l’èxit que va suposar treure un regidor a l’Ajuntament de L’Hospitalet a les últimes eleccions municipals.

Josep Vall, que forma part de la direcció d’ERC des de l’any 1992, és ara vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral, mentre que Jordi Caire continua a la Comissió de Finances del partit.

Millán considera que aquest fet esperonarà els militants i simpatitzants de la ciutat a continuar treballant per donar continuïtat a la fita d’haver retornat a l’Ajuntament.

A banda dels membres de l’executiva, Josep Vall i Jordi Caire, el propi Jordi Millán i el regidor Eduard Suàrez formen part del Consell Nacional d’ERC.

D’altra banda, el president d’ICV a L’H, Pep Ribas, i els dirigents locals Lluís Esteve, també regidor, i Antoni Garcia han estat escollits nous integrants de la Comissió Permanent de la formació ecosocialista. Montserrat Company, tinenta d’alcalde d’Educació, s’encarregarà dels afers educatius al Consell Nacional.

Mentre Lluís Esteve i Antoni Garcia es responsabilitzaran de diferents àmbits dins la Comissió Permanent, Pep Ribas serà la veu de la formació local en aquest organisme. Segons el president d’ICV a L’H, l’ingrés de tres hospitalencs a la Comissió Permanent demostra que el pes de la ciutat en el conjunt de Catalunya està representada en el òrgans de direcció de la formació ecosocialista. Ribas també creu que els canvis en la comissió van en sintonia amb el creixement de la formació a L’Hospitalet.

La reunió del Consell Nacional d’ICV celebrada el 19 de juliol va servir també per ampliar d’un a quatre el nombre de vicepresidents, en la línia de renovar els òrgans de direcció de la formació i d’adaptar-la a la nova situació un cop finalitzat el cicle electoral.

Ràdio L’Hospitalet 20/07/04