El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar aquest dimecres a la tarda l’avanç de les eleccions al Parlament de Catalunya, que seran el proper 12 de maig.  L’Hdigital ha recollit la valoració que en fan els representants de les diverses forces polítiques de la ciutat davant aquest avançament electoral.

Francesc Belver, portaveu grup municipal PSC

El portaveu del grup municipal del PSC, Francesc Belver, ha valorat l’avançament electoral com una bona notícia. Ha apuntat que fa 10 anys que “no hi ha cap impuls i que estem perdent oportunitats i presència i aquesta situació és del tot improrrogable”. Per això dels del PSC esperen que d’aquestes eleccions en pugui sortir un govern liderat per Salvador Illa i “que sigui un govern que tiri endavant Catalunya”.

Jaume Graells, portaveu grup municipal ERC

Des d’ERC, el portaveu del grup municipal Jaume Graells ha assegurat que aquestes eleccions es convoquen perquè “els comuns amb la seva picabaralla amb el PSC s’han carregat els pressupostos més socials i expansius de la història”. Des del partit han apuntat que han impossibilitat uns pressupostos que “revertien del tot les ratllades de CiU” i que recollien mesures com “la gratuïtat de les escoles bressol per dos anys, els ajuts a les famílies pel material escolar, 1.000 places per a gent gran o l’increment del salari del personal docent i sanitari”.

Sonia Esplugas, portaveu grup municipal PP

De la seva banda, Partit Popular, la portaveu del grup municipal, Sonia Esplugas, ha assegurat que l’avançament electoral és el colofó a una legislatura que “ha vingut marcada pel tacticisme independentista i en la qual s’ha primat intentar salvar a aquells que van fer la major crisi institucional a Catalunya amb un referèndum il·legal”. La portaveu ha afegit que també ha estat marcada per “els acords amb Pedro Sánchez, que ha pretès salvar-se a si mateix”.

Francisco González, portaveu grup municipal VOX

Des de Vox, el portaveu del grup municipal Francisco González, ha fet una valoració positiva de l’avançament electoral i ha assegurat que “és una oportunitat per a tots els catalans per poder-se desfer del llast que han tingut fins ara entre el PSC i els partits separatistes”. González ha recordat que Vox “fa molt temps que demana l’avançament electoral i creiem que és un fet positiu”. El portaveu ha apuntat que l’avançament ha estat un pretext d’En Comú Podem “perquè tots sabem que Ada Colau vol ocupar llocs més alts” i ha afegit que en els pressuposts “hi havia 0 euros destinats al projecte del Hard Rock”.

Núria Lozano, regidora i diputada En Comú Podem

La regidora a l’Ajuntament i diputada al Congrés d’En Comú Podem, Núria Lozano, ha apuntat que “la mala gestió del Govern amb tot el tema dels pressupostos ha estat qui ha originat una mica la situació que estem vinent”. A més, Lozano ha afirmat que han convocat eleccions en el moment “en què millor els hi ha anat” i que l’avançament electoral “no respon únicament a la no aprovació  dels pressupostos”. Lozano ha afegit que “els comuns tenim un model de país propi i tenim valors i la nostra acció política és coherent amb els nostres principis i valors”.

Teresa Rubio, coordinadora de Junts per L’Hospitalet

Des de Junts L’Hospitalet, Teresa Rubio ha apuntat que l’avançament electoral “no ha estat més que la constitució d’un fracàs”. Ha afegit que aquest govern ha estat “un desgavell” i que des de Junts presentaran “una proposta molt potent, en positiu, determinada i ambiciosa i amb el millor cap de llista que serà el president Carles Puigdemont”.