Els alumnes de 5é i 6é de primària, ESO i Batxillerat de l’Escola Sant Jaume estan fent els primers assaigs de la flashmob solidària que se celebrarà dissabte, a la plaça Espanyola. L’objectiu de la flasmob és fer una crida per conscienciar tothom de la necessitat de donar sang. 

Els alumnes de l’Escola Sant Jaume han preparat ells mateixos la coreografia de la flashmob amb la cançó Hey Brother de Avicii. Durant aquests dies els alumnes acabaran amb els assaigs de la coreografia. Dissabte al matí es podrà gaudir, a la plaça Espanyola de la Torrassa, de la flashmob organitzada per l’Escola Sant Jaume, coincidint amb la unitat mòbil de donació de sang en aquesta plaça.

Des de l’escola volen col•laborar amb l’Associació de Donants de Sang de L’Hospitalet. Segons aquesta associació, ens trobem en un moment de molta necessitat de sang i calen les donacions per poder fer les intervencions quirúrgiques necessàries i cobrir la demanda de sang que els tractaments i les tecnologies mèdiques demanen.

És el segon any que els alumnes de l’Escola Sant Jaume organitzen aquesta iniciativa solidària dins del programa Aprenentatge i Servei, que implica els alumnes en temes del dia a dia del barri i la ciutat perquè coneguin millor la realitat social que els envolta.

L’activitat està sent tot un èxit i ja l’any passat es va aconseguir l’objectiu de conscienciar a la societat de la necessitat de donar sang que potser podem necessitar demà. El psicòleg i orientador de l’Escola Sant Jaume, Xavi Prado, ha dit que “estem molt atents a la part pedagògica i educativa. L’any passat vam rebre la felicitació de l’Associació de Donants de Sang”.

Prado ha afegit que “quan l’autobús de l’associació va a la plaça Espanyola hi ha de 15 a 18 donacions. L’any passat van venir 60 i escaig. Es van triplicar el nombre de donacions. És un projecte que val la pena i dissabte esperem la participació del màxim nombre d’escoles”.

A més de la flashmob, els alumnes han fet un conte que incideix en la sensibilització i la conscienciació i del que han fet difusió a través Twitter i Facebook. L’alumna Andrea Heras ha dit que “hem fet un conte per als més petits de Tercer A i B i han après que els pares han de donar sang. Així, més gent participarà en aquesta iniciativa”.

Sobre la flashmob, Sophie Guinjoan, una de les alumnes participants, ha explicat que estan assajant cada dia i que els més grans ensenyen als més petits. “Portem dos dies d’assaig i, de moment, ho estem fent molt bé”.

Una altra alumna, Alba Múñoz, ha incidit en “la difusió que hem fet a Facebook i Twitter perquè vinguin a veure la flashmob aprofitant la jornada de portes obertes i acabin donant sang”.