L’objectiu de la fira és seguir sent un espai de trobada adreçat a les persones grans. És el més important d’Europa i aquesta 24ena edició de la fira, que torna a celebrar-se a L’Hospitalet, espera enguany mantenir l’èxit d’assistència de l’any anterior. 

La seguretat de les persones grans, en totes les seves vessants és un dels eixos de debat en el marc de FiraGran. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i els Bombers de la Generalitat contribueixen a millorar la conscienciació en matèria d’autoprotecció entre la gent gran, no només a la llar sinó també a la via pública. Aporten informació útil i pràctiques per prevenir robatoris, incendis i accidents.

Iván Sánchez, caporal de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, ha explicat que “vigilar a l’hora de treure diners als caixers, que no hi hagi ningú controlant, no obrir portes a desconeguts, no donar informació de les dades personal o bancàries per telèfon, són alguns dels consells que els hi donem”.

El dos cossos que tenen un expositor conjunt a la fira, ofereixen consells sobre la prevenció d’incendis domèstics i la mobilitat segura amb l’objectiu que la gent gran, un dels col.lectius més vulnerables pel que fa a accidents de tot tipus, pugui prevenir i evitar situacions de risc.

Una altra de les qüestions és la de la bretxa digital que afecta al 21% dels catalans de 65 a 74 anys. L’estand de L’Ajuntament de Barcelona informa sobre l’APP BCN+65. Aquesta APP aplega de forma fàcil i accesible, tota la informació d’actualitat i els principals serveis i recursos municipals per a persones de més de 65 anys.

Núria Monterde, del Departament Promoció de persones grans de l’Ajuntament de Barcelona, ha assenyalat que “aquesta és una de les iniciatives que s’han posat en marxa des de l’Ajuntament per lluitar contra la bretxa digital. Amb apps com aquesta el que estem fent és que la gent gran s’iniciï en el món tecnològic i no tinguin por perquè és una app molt fàcil de fer servir”.

Fins al 28  d’abril, més de 80 empreses, entitats i institucions oferiran serveis, programes i productes per a persones grans. Enguany, l’esdeveniment incorpora una àmplia oferta cultural, amb l’organització del festival Cinema Gran, fruit d’un acord amb el festival de cinema La Gran Pantalla, i l’obra de teatre Cadires, una reflexió, en to d’humor, sobre la vellesa i el fet de fer-se gran, protagonitzada pels actors Mont Plans i Oriol Genís i amb la direcció d’Albert Arribas.