FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, torna al Centre d’Activitats La Farga del 29 al 31 de maig en una edició que vol ser especial per commemorar els seus 25 anys. La fira es convoca amb la mateixa essència, ser un espai de trobada i de referència per a la gent gran i promoure l’envelliment actiu. “En aquests 25 anys hem aconseguit ser un referent per a la gent gran que es vol informar, som un gran aparador on poden trobar tots els serveis i un lloc de trobada”, ha explicat Juli Simón, director de FiraGran.

Més enllà de les activitats habituals que es poden trobar a la fira, aquest any el programa arriba ple de propostes per celebrar l’aniversari. Una és el diàleg sobre la vellesa i què vol dir fer-se gran, amb l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i la periodista catalana Milagros Pérez Oliva, que tindrà lloc el 29 de maig a les 17h a l’auditori de La Farga. Una altra de les activitats especials serà la gran festa de tancament prevista el 31 de maig a les 18h per celebrar l’aniversari amb la gent gran de L’Hospitalet i que comptarà amb ball, berenar i moltes sorpreses.

A l’àmbit fotogràfic aquesta edició recull dues propostes interessants. Una és un concurs fotogràfic digital en què els finalistes veuran les seves instantànies exposades durant la fira. L’altra, una exposició sobre els 25 anys de FiraGran que mostrarà com ha evolucionat el saló però, sobretot, com han canviat la gent gran durant aquests anys. En aquest sentit, Simón ha assenyalat que “FiraGran s’ha anat adaptant a les noves realitats i les noves generacions. Hem aconseguit que les persones es facin seva la fira tot i tenir edats i interessos diferents”.

I com és habitual, al saló es podrà trobar informació sobre temes com ara les noves tecnologies, la seguretat, la salut o la formació, amb l’objectiu d’oferir eines per a un envelliment actiu, amb autonomia i qualitat de vida. L’accés a FiraGran és gratuït, però algunes activitats necessiten reserva prèvia.