Fira de Barcelona supera els 250 milions de facturació durant aquest 2023, amb 270 esdeveniments celebrats als tres recintes que gestiona a Barcelona i L’Hospitalet.

Resultats històrics per a l’entitat que espera tancar l’any amb uns ingressos de 250,2 milions d’euros, un 17,9% més que el 2022 i un Ebitda també rècord de 39 milions, un 6,6% superior a l’exercici anterior.

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha destacat que “aquests resultats extraordinaris constaten la consolidació i progressió de l’activitat i negoci de la institució, reforcen el seu lideratge al mercat firal global i potencien la seva aportació econòmica i social al territori. Un balanç excepcional que, a més, es produeix davant els nous desafiaments i perspectives de creixement que plantegen els grans projectes d’infraestructures que s’estan duent a terme”.

Aquest 2023 ha estat un exercici de grans esdeveniments tecnològics, industrials i mèdics com MWC Barcelona, Integrated Systems Europe (ISE), Smart City Expo World Congress, les trobades de les multinacionals tech VMware i Gartner, CPHI (fira líder mundial de la indústria farmacèutica) i els congressos mundials de Parkinson, Osteoporosi i Oncologia Gastrointestinal, entre d’altres.

També han destacat Automobile, Barcelona Bridal Fashion Week, Expoquimia i Equiplast, Construmat, Seafood Expo Global, Infarma, Alimentaria Foodtech, Barcelona Wine Week, Gastronomic Forum Barcelona, Piscina&Wellness, Nàutic, CineEurope, Caravaning, els salons del Manga i Còmic, Sónar, Ensenyament, Bizbarcelona i Ocupació, a més dels esdeveniments que es feien per primera vegada com Shoptalk (sector retail), el Congrés Mundial d’Aeroports, Global Transport Summit (UITP) o la Gala de les Estrelles Michelin.

Fira de Barcelona encara l’any 2024 amb molt bones perspectives en termes d’activitat i facturació. Espera superar els 260 milions d’ingressos en un any amb importants fires i congressos sobretot del camp de la tecnologia, l’alimentació, la indústria i la salut, com MWC Barcelona, ISE, Alimentaria & Hostelco, Smart City Expo World Congress, Seafood Expo Global, Hispack i les trobades mèdiques de les societats europees d’Oncologia Mèdica (ESMO), Microbiologia i Malalties Infeccioses (ECCMID) o Cirurgians Refractaris i de Cataractes, així com les reunions internacionals de Càncer Gastrointestinal (WCGIC) i Càncer Ginecològic (ESGO), entre d’altres.

Pel que fa a esdeveniments corporatius, destaca els de les empreses tecnològiques VMware, Gartner, SAP, HP, Nutanix i IBM; la convenció global de McDonald’s i la conferència mundial de l’ONU sobre la protecció dels oceans. Així mateix, tindran especial rellevància les edicions de Barcelona Bridal Fashion Week, Cineurope, IOT Solucions World Congress, Ibtm world, Construmat, Barcelona Wine Week, Graphispag, Liber, Gastronomic Forum, Shoptalk i Aviation Week, així com el salons del Còmic, Manga, Ensenyament, Bizbarcelona, Saló de l’Ocupació, B-Travel i la Gala dels Premis Gaudí.

Respecte al recinte de Fira Granvia, al llarg del 2024 s’avançarà en les obres de construcció d’un nou pavelló, denominat Hall Zero, de més de 60.000 m2, que destacarà pel seu disseny, tecnologia, sostenibilitat i versatilitat per acollir qualsevol mena d’esdeveniment. Amb aquesta ampliació, que contempla a més un edifici d’oficines i està previst que conclogui a finals de 2026, el recinte firal arribarà als 300.000 m2 de superfície expositiva, un dels més grans d’Europa.