El recinte de Granvia de Fira de Barcelona és des del passat mes de febrer més accessible per a les persones amb discapacitat visual. Es vol millorar l’accessibilitat amb un nou sistema d’etiquetes ubicades en elements fixes del recinte que a través d’una app instal•lada al telèfon mòbil, proporciona indicadors de veu als visitants.

Són un total de 146 etiquetes desplegades al llarg de la passarel•la o eix central del recinte, des de l’accés principal fins el darrer pavelló. Aquest codis, que ja s’han estrenat durant el Mobile, es poden escanejar i es tradueixen en missatges de veu que descriuen la ubicació i les característiques del lloc de manera que les persones amb discapacitat vidual puguin orientar-se i moure’s amb major facilitat en entorns desconeguts.

A més, el sistema permet sumar a la informació bàsica de l’estructura del recinte una més concreta sobre les àrees i espais creats per a cada esdeveniment. La tecnologia escollida és la de codis Navilens que funcionen també en entorns complexes per la mobilitat de les persones cegues com ara el Metro i que mai s’havia fet servir en un recinte firal.

Aquest pla vol anar més enllà dels protocols bàsics que ja es tenen i aconseguir amb la innovació i les noves tecnologies unes instal•lacions on entrar i participar en els seus esdeveniments sigui més fàcil i àgil per a tots.