Productes de proximitat catalans i les últimes tendències en gastronomia s’han donat cita aquests dies a La Farga de L’Hospitalet amb Fira Àpat. El saló vol ser un punt de trobada entre els productors de proximitat i els botiguers, restaurants, cellers o distribuïdors.

Aquest dilluns el saló ha celebrat la seva jornada Fira Àpat Experience, el dia més enfocat als professionals de la gastronomia catalana amb  ponències i debats entre altres coses, sobre el paper dels productes de proximitat en l’alimentació del futur. Des de dissabte, però, el recinte s’ha omplert d’activitats i tallers a càrrec de professionals de renom del sector de l’alimentació catalana.

Fira Àpat va néixer l’any 2015 i des de llavors s’havia celebrat al recinte de les Arenas de Barcelona. Enguany, han estrenat ubicació a la ciutat i el balanç n’ha estat molt positiu. “Tothom ha respost molt bé i ha vingut molt públic. Estem molt satisfets i repetirem”, ha apuntat Josep Garcia, director executiu de Fira Àpat.

Entre les propostes que s’han vist aquests dies al saló s’hi troba per exemple, els enciams i les plantes aromàtiques de Green in blue, que es cultiven amb un nou sistema d’acuaponia, o la proposta d’Estiu que ha transformat la clàssica sangria en un aperitiu.