Durant aquests dies s’han finalitzat els treballs d’ampliació i millora del pati de l’Escola Joan Maragall. Al pati disponible fins ara, de 1.117,72 m2, s’ha incorporat un solar de 186,19 m2 cedit arran de les obres d’urbanització del carrer Galvany, situat a la banda nord del centre. La zona ampliada té un paviment de sauló i un sorral amb jocs infantils.

Eva Galimany, arquitecta de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha explicat que “és una actuació d’ampliació del pati. Hem incorporat aquest solar al pati, donant continuïtat a la part del sauló, i posem un espai delimitat central que és amb sorra rosa i estarà destinat a joc infantil”.

Marta Sospedra, de l’AFA de l’Escola Joan Maragall, ha assenyalat que estan “contents amb l’ampliació i la millora del pati, però no entenem perquè part dels costos d’aquests treballs els ha de pagar l’escola. Concretament el mobiliari infantil per a jocs”.

La zona ampliada té un paviment de sauló i un sorral de 6×6 metres, on s’instal·larà mobiliari de joc infantil. També està previst que durant el curs s’instal·lin tendals per generar zones d’ombra a l’escola, a més de la plantació d’arbres en aquest espai, que es farà quan acabi l’estat de sequera.

El projecte de millora del pati també incloïa la pista esportiva, amb la regularització de la seva forma, l’ampliació del paviment de formigó i el repintat de les línies de la superfície de joc.

També s’han fet treballs per millorar l’accessibilitat del pati i la xarxa de sanejament, amb la col·locació d’un nou embornal, i es reforçarà l’enllumenat per mitjà de la instal·lació d’una nova columna amb lluminària led.