Alumnes de 4t d’ESO de diversos instituts de la ciutat han posat el punt i final a una nova temporada dels Fit Games. Ho han fet al Complex Esportiu de L’H Nord amb la disputa de les finals individuals i col·lectives. Una jornada on el gran èxit ha estat aconseguir que els joves adolescents posin en valor la importància d’incorporar l’activitat física en la seva vida quotidiana, deixant de banda el sedentarisme, l’abús de les pantalles, o el consum de  substàncies amb efectes nocius.

Iván Domene, alumne de l’institut Bisbe Berenguer, s’ha mostrat molt satisfet amb l’experiència. “El millor ha estat la pinya que hem fet tota la classe, ens hem ajudat entre tots per tal de poder superar les proves”, ha dit. La seva companya, Noa Muñoz, ha comentat que “l’esport és indispensable per al teu dia a dia. Tot són beneficis. La preparació dels Fit Games a classe d’educació física ens ha ajudat a veure la importància de la pràctica esportiva”.

Els Fit Games són una realitat cada curs gràcies a la implicació del professorat d’educació física, que integren el projecte en les seves classes. Un fet de gran importància, ja que l’alumnat acostuma a deixar la pràctica esportiva quan arriba a l’etapa de Secundària.

“Sobretot es nota en el canvi de 6è de Primària a 1r d’ESO. És quan notem una deixadesa de la pràctica esportiva fora de l’horari lectiu. Amb els Fit Games recuperen les ganes de fer esport”, assegura Alba García, professora de l’institut Mercè Rodoreda.

En aquest sentit, Gemma Company, tècnica d’Esports del Servei de Salut Comunitària, ha indicat que els adolescents “quan arriben a l’institut canvien d’hàbits i deixen de fer esport. Els Fit Games volem que siguin proves bàsiques i senzilles. Que s’ho passin bé i es motivin a no practicar el sedentarisme”.

Els guanyadors col·lectius han estat les següents classes:

4t D Margarida Xirgu

4t D Eduard Fontserè

4t C Rubió i Ors

El millor institut ha estat l’Eduard Fontserè.

La final dels Fit Games ha constat de diverses proves de relleus, resistència, força, salts, velocitat i coordinació. Enguany s’ha apostat més per les competicions grupals per tal de fomentar també el treball en equip.