El Parc de Can Buxeres ja mostra el seu nou aspecte. Les obres de restauració han finalitzat amb la culminació de la millora de l’accessibilitat i la cohesió social. S’han arranjat els camins i accessos al Palauet i s’han renovat l’enllumenat, el mobiliari i alguns elements patrimonials com les balustrades.

Una de les principals accions era la recuperació del passeig principal de plàtans d’accés al Palauet de Can Buxeres, així com millorar altres connexions com la que existeix entre el jardí romàntic i el camí del Torrent de can Nyac.

L’enllumenat era un altre dels punts claus a millorar, amb un canvi que ara el fa més eficient. També s’han renovat el mobiliari urbà, els bancs i les papereres, a més de les instal·lacions de l’aigua per millorar el drenatge i reduir la superfície impermeable.

D’altra banda, la recuperació d’elements patrimonials i arquitectònics també ha tingut un pes especial. És el cas de les fonts d’aigua i les balustrades de l’entorn del Palauet.

Entre el veïnat, satisfacció de veure acabades les obres i el nou aspecte del Parc de Can Buxeres. “Preciós, jo passo cada dia i la veritat és que m’encanta”, explicava una veïna. Una altra, per la seva banda, lamentava la falta de gespa verda: “Suposo que amb el temps està una mica sec”, comentava.

El projecte, elaborat per l’AMB en col·laboració amb l’Ajuntament, ha tingut un cost d’1.080.000 euros, dels quals 200.000 provenen dels fons europeus FEDER.