Les zones verdes de Santa Eulàlia, la Torrassa, Collblanc, Pubilla Cases i Sanfeliu ja estan en ple funcionament. Fins aquest dilluns, aquestes àrees d’estacionament regulat en la via pública estaven en període de proves perquè els ciutadans es poguessin familiaritzar amb el sistema. A partir d’ara s’haurà de pagar pel seu ús, a excepció dels veïns residents a la zona sempre que disposin del distintiu que ho acredita expedit per l’Ajuntament.

Per aparcar-hi de forma gratuïta, els residents han de portar enganxat aquest distintiu dins del vehicle i en un espai visible i han de treure un tiquet de forma diària o setmanal. En cas de no fer-ne un ús correcte se’ls multarà.

Alguns veïns coincideixen que el fet d’haver de treure el tiquet a diari o de forma setmanal és un problema. “És un inconvenient haver de canviar el tiquet tan sovint”, diuen.

Per evitar haver de baixar al cotxe, els veïns també poden fer la gestió de forma telemàtica a través de l’aplicació de l’AMB Aparcament Residents.

L’objectiu d’aquestes zones verdes gratuïtes per als residents és facilitar l’aparcament al veïnat i evitar que els cotxes d’altres municipis n’ocupin places. “No tardes tant a trobar aparcament quan arribes a casa”, explicaven.

Segons l’ordenança reguladora de la taxa d’estacionament públic de vehicles, a banda dels residents, també hi poden aparcar amb condicions especials els comerciants censats al barri, els familiars de primer grau i les persones titulars de la targeta d’estacionament per mobilitat reduïda, entre d’altres col.lectius.

Aquestes però no seran les darreres zones verdes en posar-se en marxa. El ple del mes d’abril va aprovar la posada en marxa de la tercera fase de la regulació d’aparcament en superfície. Això són 3.931 noves places de zona blava, verda i de càrrega i descàrrega (groga) als barris del Centre, Sant Josep, la Florida i les Planes, així com ampliar les ja existents a Sanfeliu, Pubilla Cases i Santa Eulàlia.