Segueix la incertesa al voltant de la localització del lloro Patxi. L’animal va sortir divendres passat per la finestra del domicili on ha viscut durant 20 anys i una setmana després no ha tornat. La seva família adoptiva ha engegat una campanya pel barri i pels mitjans de comunicació per tal de trobar-lo i fins i tot ofereixen recompensa econòmica a qui el localitzi.

Dijous a la tarda, però, hi ha hagut una falsa alarma quan un tweet dels Mossos d’Esquadra alertava que un veí havia trobat un lloro yaco a L’Hospitalet i que havia estat retornat als seus propietaris.

Aquest animal, però, segons ha confirmat la família del Patxi a LHdigital, no és el lloro que busquen. El Patxi, com tots els exemplars d’aquesta espècie, és gris de cua vermella, té microxip i no dur cap anella a les potes. A més si se’l crida pel nom, respon.

Així doncs el lloro de la imatge que compartien els Mossos a les seves xarxes es trataria d’un altre yaco també perdut per algun veí de L’Hospitalet.

Aquest lloro no és el Patxi.

El lloro Patxi s’ha fet popular els darrers dies gràcies a la crida de la seva família adoptiva a través de Mitjans de comunicació i de les xarxes socials.

Patxi fa 20 anys que viu amb aquesta família de la Florida. Segons un dels membres d’aquesta família, la Marga, en declaracions a TV3 el Patxi divendres passat va sortir per la finestra de casa i no va tornar com tenia per costum. El consideren un membre més de la família i la pèrdua està sent especialment dura per a la mare, una dona de 80 anys d’edat. Per això han arribat a oferir una recompensa de fins a mil euros per a qui el trobi i han empaperat el barri amb cartells.