CONSULTA LA NOTÍCIA DE LA FESTA MAJOR DE BELLVITGE 2015

En acabar les vacances d’estiu és el moment de pensar ja en la Festa Major de Bellvitge. Del 7 al 15 de setembre un munt d’activitats lúdiques i festives omplen el barri. No hi faltaran els xiringuitos, el teatre aficionat, els concerts i la novetat del tast de vins catalans. La Festa Major també és solidària amb una carpa de recollida d’aliments.

La Festa Major de Bellvitge aposta per la continuïtat. El programa d’aquesta edició no s’aparta massa del que és habitual amb una oferta consolidada i que agrada a la majoria. La novetat d’enguany és el tast de vins catalans que es farà el 8 de setembre al passeig del Pins des de les 11 del matí a les vuit del vespre.

Un dels aspectes a destacar són els concerts. La Nit Jove ha convidat a un grup molt popular: Els Catarres. A més, els concerts de pop-rock que es realitzen a l’envelat de l’estand sociocultural comptaran amb músics de la ciutat, com Dani Flaco (el divendres, dia 13), La oveja negra o Mon Feijó (consultar programa d’activitats).

La XIV Mostra de Teatre Amateur se celebrarà del 6 al 15, començant un dia abans de la inauguració de la festa major. 13 companyies aficionades de la ciutat oferiran el bo i millor dels seus repertoris. Les representacions es faran a la sala d’actes del Centre Cultural Bellvitge.

Altres clàssics de la festa són les activitats esportives i culturals de les entitats del barri amb les manualitats, els escacs, arts marcials, pintures o els espectacles infantils. Cada dia hi ha de tot i per a tots.

No hi pot faltar un acte de sempre com la celebració de la missa, diumenge, dia 8, a les 12 del migdia, a la parròquia de la Mare de Déu de Bellvitge amb l’ofrena floral de les entitats, tot plegat organitzat pel Grup Sardanista Tot Bellvitge.

El pregó d’enguany anirà a càrrec del senador i ex-conseller Josep Lluís Cleríes. Serà, el dia 7, a quarts de dotze de la nit, a la plaça del Mercat després dels espectacles de transformismes i el ball popular.

Cada nit hi haurà diversos espectacles de revista, pop-rock, havaneres, teatre i concerts de diferents estils musicals. El flamenc i el gòspel tancaran les actuacions musicals dels darrers dos dies de la festa.

El president de la Comissió de Festes de Bellvitge, Vicente Jorge, ha parlat de “continuïtat, de festa molt consolidada per la qual cosa no fem gaire canvis. De fet l’única novetat és el tast de vins catalans”.

Jorge no s’ha oblidat de la festa major solidària. Bellvitge i la festa major volem ser solidaris. Els dies 6,7,10,13 i 14 al Punt d’Atenció de Creu Roja tindrem una carpa de recollida d’aliments de 18 a 23 hores. Necessitem llegums, llet i galetes perquè la crisi fa estralls”.

Vicente Jorge ha afirmat que “la festa major de Bellvitge és de les entitats. Una festa de ciutat i per a tota la ciutat, més enllà del barri. Els xiringuitos, les carpes dels partits polítics i la presència de gent de Barcelona, El Prat, Cornellà i d’altres llocs ens fa diferents”.

S’avança la hora de finalització de la música

L’Ajuntament ha decidit avançar l’hora de finalització de l’emissió de música i so de les atraccions de fira de la Festa Major de  Bellvitge per reduir la contaminació acústica i minimitzar les molèsties als veïns del barri.

Els dies 7, 10, 13 i 14 de setembre, vespres de festius, les atraccions de fira emetran sons fins la una de la nit i tancaran a les 2,30 hores. Diumenge, 8, l’activitat amb música acabarà a les 22 hores i les atraccions finalitzaran a les dotze de la nit.

D’altra banda, la música i altres sorolls no podran superar els 80 decibels en les atraccions que provocaven més queixes entre el veïnat.  L’Ajuntament exigeix que determinades atraccions disposin de limitadors acústic i silenciadors. Si no s’ajusten a aquesta limitació, el Consistori no autoritzarà la instal.·lació de l’atracció.