L’auditori del Centre Cultural la Bòbila ha acollit aquest dissabte, la quarta edició de la Gala Benèfica amb motiu del dia mundial de la lluita contra la SIDA.

La polifacètica Brigitta Lamoure, ha conduït un espectacle carregat de missatge, que ha recordat la importància de deixar enrere la por a una malaltia, que en l’actualitat i gràcies a l’ajuda dels fàrmacs, és indetectable i intransmissible. Javier Garrigós, president de LHOrgull, ha remarcat que “Les persones heterosexuals solen caure en l’estigma que a ells la SIDA no els pot tocar, però aquesta és una malaltia de tota la societat”. També ha fet una crida a tots aquells que no han pogut assistir a la gala que “tenen una fila 0 per poder participar i fer un donatiu que serà íntegre pel Consorci Sanitari Integral”

Tots els beneficis de la gala aniran destinats als projectes relacionats amb el VIH de la Unitat de Malalties Infeccioses del consorci. “Ens fa feliços sortir de l’hospital per viure aquesta gala, que ajuda tant a donar la rellevància que encara té aquesta infecció. Hem de conscienciar a la gent perquè pugui fer-se un test o perquè es protegeixin amb estratègies com la PREP” ha explicat Elena León, metgessa de l’UMI.

La gala ha estat farcida de números musicals, a càrrec de les transformistes Frida La Ter, Rafa Boluda o Kerubin, que han posat el públic dempeus, i les veus de diversos cantants, com Adrian Amaya, Olga Motos, o la joveníssima Lluna, exconcursant d’Idol Kids, que no ha amagat la il·lusió de participar en una gala com aquesta: “Emocionada de poder participar de la gala de LHorgull, i d’utilitzar la meva veu per poder ajudar a la gent.”