L’Associació Amics del Camí de Sant Jaume de L’Hospitalet s’ha sumat a la commemoració de la Setmana de la Gent Gran organitzant una caminada de cinc quilòmetres pel traçat del ‘Camí’ que discorre per la ciutat. Una vintena de participants han fet la ruta des de la plaça de la Pinça fins a la Remunta.

El Camí de Sant Jaume al seu pas per L’Hospitalet no només permet fer exercici físic i a la vegada que s’estableixen relacions personals, si no que contribueix a donar a conèixer el patrimoni de la ciutat fent parades en diferents edificis històrics.

Així, l’itinerari realitzat aquest dimecres ha començat a la Pinça, just a la confluència dels carrers de Santa Eulàlia i de la Riera Blanca, al límit del terme municipal, i fins arribar a la Remunta a permès visitar l’església Nova de Santa Eulàlia de Provençana i el cap de la Medusa romana; la plaça de l’Ajuntament i l’edifici consistorial, i el carrer de Xipreret amb la Harmonia o La Talaia. En tots aquests puntts històrics s’ha fet parada per descansar i per conèixer curiositats sobre la història de la ciutat.

El camí atrau i enamora els hospitalencs. L’Associació Amics de Sant Jaume de L’Hospitalet ha destacat que  cada any fan més de 800 credencials  a  la ciutat per començar aquesta ruta que recorren els pelegrins procedents d’Espanya i de tot Europa per arribar a la catedral de Santiago de Compostela.

Francesc Suárez, coordinador de les Associacions del Camí de Sant Jaume, ha explicat que “les rutes d’aquest popular peregrinatge cristià, a més de descobrir territoris compleixen una funció social: fer amics al temps que es gaudeix de la companyia de caminants d’arreu.

A L’Hospitalet, Montserrat Martínez, ha estat una de les participants d’avui. «He decidit apuntar-me per caminar, i aprendre que tenim al barri de Santa Eulàlia. Jo sóc de Collblanc, així que poder conèixer la història d’altres carrers de la meva ciutat em sembla interessant”.

De la seva banda, Manuela Lainza, ha assenyalat que “m’ha semblat que era una bona època per caminar, conèixer una mica millor el barri, perquè soc de Santa Eulàlia, i fer una miqueta de colla també”.

El Domingo Garrido també ha decidit apuntar-se perquè “aquestes activitats s’han de fer sempre, és important conèixer el patrimoni de la nostra ciutat, a més pots socialitzar amb d’altres persones que com tu surten a caminar”.