La nova coordinadora de CCOO a L’Hospitalet, Lorena González, ha visitat aquest migdia el plató de l’Informatiu per fer un repàs de l’actualitat laboral i sindical a la ciutat, després del període de vacances.

González, que va susbtituïr fa uns mesos Liliana Reyes, ha arribat a la seva nova responsabilitat procedent del sector de la discapacitat, el que li dóna una visió més inclusiva i àmplia: “Afronto aquest repte amb molta il·lusió i molt contenta també, perquè davant de la coordinació continua havent-hi una dona”.

La nova responsable de CCOO a la ciutat ha apuntat, sobre el sector que millor coneix, el de la discapacitat, que “en aquest camp, la dona té una doble discriminació, per ser dona i discapacitada, com també les dones migrants, que se les relega a tasques de cures i neteja”.

Sobre la situació de l’atur a la ciutat, que ha pujat amb les últimes dades en una seixantena de persones, Lorena González ha indicat “que la reforma laboral ens ha ajudat que l’augment de l’atur després de les vacances no sigui tan alt”. González ha afegit que “tenint un atur per sota del 10%, ens anima a continuar lluitant”.

CCOO forma part del Pacte Local per a l’Ocupació del qual Lorena González ha anunciat que “volem potenciar el pla d’industrialització, digitalització i de bretxa digital a la ciutat”.

Pel que fa als serveis que oferta el sindicat, la coordinadora ha apuntat que “mantidrem i impulsarem l’assessoria per a persones treballadores i el servei de FITE per a persones migrants i la formació per als nostres delegats i delegades”.

En l’àmbit educatiu, per últim, González ha assenyalat: “Comencem el curs escolar amb una emergència educativa, sobretot a la zona nord de la ciutat”. González ha afegit: “Se’ns gira un curs complicat i fem una crida al Departament d’Educació al diàleg i negociació”.