Felipe Campos va ser l’encarregat d’inaugurar el nou programa de Televisió L’Hospitalet, Som L’H. El director de l’Associació Educativa Itaca va parlar de l’esplai, de la funció social que realitza. També va reflexionar sobre la seva forma de veure la vida, agraint sempre la feina del demés i lluitant per canviar el món.

Felipe Campos es va emocionar quan els nens d’Itaca van explicar, en un vídeo, que és per a ells l’esplai: “Itaca és diversió, és compartir, és on aprenem coses noves i divertides, on coneixem a altres nens”. Felipe ja és així. S’impregna tant de les seves vivències que les gaudeix al màxim i per a ell Itaca és com la seva família.

Durant el primer programa de Som L’H, Felipe Campos va parlar de l’esplai, de com va començar amb 14 anys, com després va ser monitor i com ara és director. Per a ell l’esplai és sobretot un lloc on els nens aprenen a ser ciutadans.

Ara, a més, les condicions econòmiques de moltes famílies han fet que Itaca s’hagi convertit en alguna cosa més que un espai on divertir-se i compartir amb altres nens. És un espai que dóna el suport i l’acollida que no poden donar les famílies. “Anem a recollir als nens a l’escola, i quan arriben a l’esplai els hi preguntem: Com ha anat el dia? Això és molt important per a ells”, explica Felipe Campos.

Encara que Felipe és molt jove, ja porta molts anys fent una tasca social important a L’Hospitalet i fora de la ciutat. Per aquest motiu, fa uns mesos va rebre el premi Príncep de Girona a la tasca social. Durant el programa també es va recordar aquest important moment.

“Intento donar les gràcies sempre que és possible”. “Sóc aprenent del meu fill”. “Jo volia canviar el món”. “Agraeixo molt a Itaca i al meu barri el que han fet per mi”. Són algunes de les frases de l’entrevista que defineixen com és Felipe Campos (pots recuperar l’entrevista sencera pitjant a la icona de la fotografia superior).

Respostes al públic

Felipe Campos va respondre també les preguntes que els ciutadans van fer arribar al programa a través de L’Hdigital.

A Òscar García, que va preguntar sobre el canvi de paper dels esplais amb la crisi, Felipe Campos li va explicar que els esplais intenten garantir la igualtat d’oportunitats dels nens en el dia a dia. “Hi ha nens que ho estan passant malament perquè els seus pares no tenen una oportunitat laboral. En aquest sentit, crec que els nostres polítics haurien de garantir el benestar d’aquests nens”.

Nativitat va preguntar sobre les fonts de finançament d’Itaca. Felipe Campos va dir que la clau és que hi hagi moltes fonts de finançament encara que siguin petites per si alguna cau que sempre n’hi hagi altres. Va explicar que obtenen el 20% del finançament de les administracions i que la resta s’aconsegueix picant moltes portes. “És veritat que amb la crisi això s’ha fet encara més difícil”.

Ja fora de programa, Felipe Campos va respondre a Anna Antúnez, que va preguntar si Felipe s’emporta els problemes dels nens a casa. “La teva feina comporta un compromís personal i professional. És clar que t’emportes algunes situacions a casa. Però entenc la meva feina com una gran família i igual que no desconnectes de la teva família tampoc ho faig de la meva feina”.

Per últim, Toni Perava preguntava sobre què significa per a Itaca el futur nou local. Felipe Campos va dir que serà important perquè permetrà acollir a més nens. “Ara tenim llista d’espera. Hi ha nens que no poden venir a l’esplai i això em preocupa. Amb el nou local espero que es pugui solucionar aquest problema”.

Participació dels ciutadans

Els hospitalencs poden participar al programa Som L’H enviant preguntes i proposant nous entrevistats. Aquesta aportació es pot realitzar a través del formulari de L’Hdigital i dels perfils dels mitjans de comunicació de L’H a Facebook i Twitter.

El pròxims entrevistats seran Lucas Mondelo, entrenador de la Selecció Espanyola Femenina de bàsquet que es va proclamar campiona d’Europa el passat estiu, i entrenador de l’equip xinès Shanxi Riu Flame, amb el que va guanyar la Lliga xinesa 2012-2013 (13 de novembre)Núria Sempere, directora de l’Escola de Música-Centre de les Arts (27 de novembre)Dolores Ruiz, presidenta de la Creu Roja de L’Hospitalet i membre de diverses entitats ciutadanes d’àmbit social (11 de desembre).