Hores abans de tancar a València la campanya de les eleccions europees d’aquest diumenge 9 de juny, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha visitat el tradicional mercat de carrer de Bellvitge, acompanyat de la presidenta local del partit i portaveu del grup municipal, Sonia Esplugas.

Feijóo no ha fet declaracions, però sí ha intercanviat impressions tant amb venedors i venedores de les parades com amb les veïnes i veïns que se li han acostat durant el passeig que ha fet pel mercat.

La regidora, Sonia Esplugas, ha reiterat un dels grans eixos de campanya del PP, i s’ha referit a la necessitat d’aturar la política de concessions a l’independentisme que estaria fent Pedro Sánchez.

Esplugas n’ha posat com a exemple la Llei d’Aminsitia i ha declarat que “cal protegir l’Estat de Dret davant Pedro Sánchez, que ha aprovat una llei que genera desigualtat entre ciutadans espanyols”. I ha afegit que “cal un PP fort a Europa per fer-hi front a l’independentisme, que manté el seu full de ruta separatista”.

Sonia Esplugas també ha recordat a la ciutadania que, tot i que sembli que les institucions europees son llunyanes, “el 70% de les decisions que es prenen a Europa en afecten en el dia a dia”.

Esplugas ha indicat que el Parlament Europeu i la futura Comissió Europea tindran un paper clau en problemes que afecten directament Espanya i L’Hospitalet i, en aquest sentit, ha indicat que “necessitem més habitatge per al jovent, una política agrària i des pesca potent i millorar l’educació”.

La presidenta local del PP també s’ha referit a un dels aspectes que el PP reclama per afavorir l’activitat de les empreses, com és la necessitat de agilitar l’Administració i “reduir la burocràcia”.

Sonia Esplugas confia que el 9-J confirmi la tendència a l’alça del PP a la ciutat, una tendència que va començar en les eleccions municipals del 28 de maig, quan el PP va passar d’un a 4 escons, i que s’ha confirmat a amb el 14% de vots que el PP va obtenir a les eleccions al Parlament del 12 de maig, comicis en què el PP es va situar com a segona força, per davant d’ERC.