Una quarantena de famílies de L’Hospitalet s’han organitzat per demanar una ciutat més adaptada als infants de 0 a 3 anys. Amb les seves reivindicacions, que volen presentar a l’Ajuntament, han elaborat un manifest i estan recollint signatures. Fins ara han aconseguit més de 500 suports.

Són mares i pares amb criatures de 0 a 3 anys. Consideren que la ciutat no està pensada per a la petita infància i per això han creat el moviment veïnal Famílies LH. “Volem que l’Ajuntament posi l’etapa 0-3 al centre, perquè és la gran oblidada”, afirma Ari Munné, membre de la plataforma.

Una de les reivindicacions passa per crear espais segurs, jugables i amables per als infants. Així, el manifest reclama millorar els espais verds i crear parcs infantils adaptats a l’etapa dels 0-3, amb ombres i amb un major manteniment.

“Aquesta etapa és molt curta, i no pot ser que els nens i nenes que poden jugar als parcs infantils hagin de tenir 6 anys o més. Es necessiten estructures de joc adaptades també per als 0-3”, explica Marta Lordén, una altra de les impulsores. “I sobretot cal que es tingui cura del manteniment. que no hi hagi burilles per terra, ni vidres i que hi hagi zones d’ombra”, afegeix Munné.

També demanen incloure espais de jocs a l’espai públic dinamitzats per professionals, naturalitzar els patis dels centres educatius i obrir-los fora de l’horari lectiu o tallar la circulació de vehicles en alguns carrers a hores determinades.

El manifest també se centra en les escoles bressol. En aquest sentit, demanen més pressupost per incrementar les places públiques amb escoles bressol municipals en tots els barris. També volen que s’acceleri la municipalització de cinc llars d’infants privades que l’Ajuntament va anunciar.

També reclamen la creació de xarxes públiques de suport a la criança, amb espais de trobada, xerrades i tallers; a més d’una major oferta d’activitats culturals per a infants de 0 a 3 anys i les seves famílies.

Un altre punt del manifest passa per la creació d’un mapa amb els serveis 0-3 disponibles a la ciutat.

Ara han començat a recollir signatures de manera online i presencial. El seu objectiu és portar les propostes a l’Ajuntament.