La família i amics de Pedro Álvarez l’han volgut recordar un any més amb una ofrena floral a l’Avinguda Catalunya, a la Florida, el lloc on es va produir l’assassinat del jove el 15 de desembre de l’any 1992, ja fa 31 anys.

Després que el Tribunal Suprem ratifiqués la prescripció del cas de manera definitiva i els condemnes a pagar els costos judicials, la família ha volgut denunciar en un manifest que la justícia ha deixat impune l’assassinat dels que fill i totes les traves, ocultació d’informació i la persecució que han patit al llarg d’aquests anys.

“Han tingut el cas 20 anys en una taula esperant que prescrivís i a sobre tenen la poca vergonya de donar-nos la raó en tot el que hem fet”, explica Juanjo Álvarez, pare d’en Pedro. “La justícia està només per uns quants i no per al poble”, ha afegit.

A més, han assegurat que continuaran amb la seva lluita perquè finalment es pugui fer justícia per la mort del seu fill. “Mentre les cames i el cap funcioni nosaltres no pararem de demanar justícia, no només pel cas de Pedro, sinó també per tots els altres casos”, ha conclòs.

Un assassinat comès fa 31 anys

Fa 31 anys, un vespre, Pedro Álvarez acompanyava a la seva xicota a casa seva, a la Florida, quan un cotxe va estar a punt d’atropellar-los. Pedro va discutir amb el conductor i posteriorment, l’home va treure una pistola del cotxe, li va disparar i li va causar la mort. El culpable, però, mai ha estat jutjat. Tot i que la investigació apuntava a la culpabilitat d’un comissari de policia, les proves no van ser concloents i mai se’l va jutjar.