En el marc del programa ‘Pessics de Ciència’, la cap de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge, María del Pino Alonso Ortega, ha llançat un missatge esperançador pel que fa al tractament de les malalties relacionades amb el cervell, ja que la ciència cada vegada en sap més d’aquest òrgan.
Sota el títol de “Cervell i futur”, la doctora Alonso Ortega ha resseguit l’evolució del cervell humà i va explicar que el cervell dels primers homínids és ben diferent del cervell de l’era de les xarxes socials.
I pel que fa a l’evolució del cervell, també ha destacat que les malalties físiques, neurològiques, degeneratives i psiquiàtriques ja son una realitat i és ben probable que vagin en augment en el futur.
“El cervell és com el director d’orquestra de tot el cos i llavors és important conèixer les malalties associades, molt més tenint en compte que el grau d’envelliment de la població farà que aquestes malalties ens toquin a qualsevol de nosaltres o persones properes”, ha dit.
Tot i això, també ha posat l’accent en el fet que el coneixement del cervell cada vegada és més exhaustiu, i que saber com funciona aquest òrgan vital obre moltes expectatives de tractament mèdic.
Segons la doctora Alonso Ortega, “si bé és cert que ens enfrontem a malalties complicades, com demències, accidents vasculars, neuro degeneratives i psiquiàtries, també tenim fàrmacs, models d’animals i Intel·ligència Artificial, que ens obren un ventall enorme de millora de tractaments”.
Des de fa més de 20 anys, ‘Pessics de Ciència’, que forma part de la iniciativa municipal LH Ciència, proposa cada dimecres una activitat divulgativa sobre ciència i tecnologia al Centre Cultural Sant Josep.