El saló Alimentaria & Hostelco ha tancat aquest dijous una de les seves edicions més exitoses amb la presència de 107.900 visitants.

El més gran esdeveniment del sector de l’alimentació i restauració ha aplegat, al recinte Fira de Gran Via, 3.200 expositors distribuïts en 13 sectors, com són carn i derivats, lactis, conserves, serveis de restauració, aperitius, productes ecològics, cafeteria i pastisseria o aliments funcionals, entre d’altres.

La intel·ligència artificial i les solucions aplicades en restauració ha estat una de les novetats d’enguany, com també el retorn d’empreses asiàtiques, en especial de la Xina, Corea del Sud i Tailàndia.

Per al director general d’Alimentaria Exhibitions, J. Antoni Valls, “aquesta edició ha estat un èxit rotund d’internacionalització i mostra el gran poder de convocatòria d’Alimentaria & Hostelco, que ha recuperat les seves xifres prepandèmiques i a compradors de països estratègics com la Xina. El saló es consolida així com una de les principals trobades de negocis internacionals del sector”.

Alimentaria & Hostelco ha tingut un impacte econòmic a l’Àrea Metropolitana de prop de 180 milions d’euros. La pròxima edició se celebrarà del 23 al 26 de març de 2026.

En la darrera jornada d’Alimentaria s’ha celebrat el concurs per escollir el Cambrer de l’Any, que finalment s’ha endut Miguel López del restaurant Garena de Dima (Biscaia). El millor cuiner ha estat Toño Rodríguez del restaurante La Era de los Nogales, a Sardás (Osca).

L’Albert Ureña té 27 anys i és de Santa Coloma de Gramanet. Té formació en cuina, serveis, pastisseria i cocteleria i actualment s’està formant en sommelieria. Ha treballat a diversos restaurants catalans, tant en la cuina com en sala, i ara treballa al restaurant Sucapa de L’Hospitalet des de fa un any i mig.