La ruta per conèixer el patrimoni paleontològic de la ciutat, organitzada pel Centre d’Estudis de L’Hospitalet, ha estat un èxit de convocatòria. Les places s’han exhaurit i ja s’ha convocat una nova ruta per al 20 de gener.

La ruta té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni geològic, hidrològic i paleontològic L’Hospitalet i explicar l’evolució del territori durant els darrers 5 milions d’anys. La ruta constarà de quatre parades: Parc de la Torrassa,  Can Rigal/Ca n’Oliveres,  Parc dels Torrents i Sanfeliu/Can Boixeres.

La ruta anirà a càrrec d’ Eric Baulenas, divulgador de temes de Geologia i Paleontologia, i tècnic en Medi Ambient. La primera ruta, que ja té les places exhaurides, es farà dissabte 16 de desembre a les 9:30 h, des de la  parada de metro de La Torrassa.

Baulenas ha dit, a l’espai de L’Entrevista de Televisió de l’Hospitalet, que “és una ruta que vaig iniciar amb el Centre d’Estudis de L’Hospitalet i ho tenia en ment feia temps. La veritat és que ha anat molt bé perquè ja no hi ha entrades encara que farem una altra ruta el 20 de gener i, si hi ha peticions, la repetirem més endavant”.

Eric Baulenes explica que “la nostra intenció és donar a conèixer els quatre vestigis que ens queden perquè la ciutadania viatgi a través del temps. També hem vist que el clima que teníem era semblant al que tenen ara a les àrees tropicals i hem trobat fòssils de cetacis i taurons pròpis de climes més càlids”.

El recorregut total és de 5 quilòmetres i es recomana calçat i roba còmodes i aigua, cal inscripció prèvia.