Professionals involucrats en la creativitat de fragàncies, màrqueting, noves tecnologies, investigació olfactiva, packaging, matèries primeres i ingredients s’han reunit durant dos dies en aquest congrés, que ha arribat a la seva cinquena edició.

Més de 1000 persones de diferents països del món han visitat el Barcelona Perfumery Congress, un perfil internacional de clients que s’ha donat cita en aquesta fira que s’ha celebrat per primera vegada a La Farga Centre d’Activitats.

Iván Borrego, director general de Beauty Cluster, ha explicat que “un 30% dels visitants al Barcelona Perfumery Congress, han vingut de diferents països, gent des de Malta, des d’Estats Units, França o India, que han volgut conèixer la industria espanyola de la perfumeria”.

Una avinguda on pots experimentar sensacions olfactives, a través de les solucions tecnològiques que desenvolupa l’empresa Puig, que te la seva seu central a l’Hospitalet, és una de les experiències sensorials que s’han pogut gaudir durant la fira.

Laia Ruiz, de l’empresa Puig, ha assenyalat que “una de les experiències que hem presentat en aquesta edició és la startup airparfum que permet olorar les fragàncies relacionades amb elements presents en l’obra de Rubens “El olfato”, mitjançant un difusor que hi ha al monitor”.

L’empresa Eurofragance ofereix també el ‘dopamine rush’, una experiència multisensorial per poder mostrar les seves fragàncies al voltant de la dopamina. Segons Javier Anitua, d’Eurofragance, “podem divertir-nos de diferents formes amb aquestes experiències sensorials, tenim bombolles de sabó perfumades que ens recorden a la nostra infantesa, i també llaminadures per entrellaçar els diferents sentits”.

L’Elodie Clavier, es perfumista de Carinsa, es dedica a la creació d’olors a través de matèries primes naturals o sintètiques per a productes diversos, des de perfumeria fina,  fins a gel de bany. Una professió que s’ha adaptat a les noves tendències més sostenibles.

L’Elodie, ha explicat que “en la química treballem amb productes més verds. La sostenibilitat és un tema molt important, que tenim molt en compte”.

També empreses com Sampling Innovations Europe, ofereixen una etiqueta perfumada reciclable, 100% de paper. Serveix perquè en els punts de venda es puguin distribuir mostres de perfum de manera individual, i molt més sostenible.

El Barcelona Perfumery, és el punt de trobada amb la indústria de la perfumeria espanyola, segon exportador mundial, amb més de 1000 professionals del sector que en aquesta edició han establert contactes i explorat experiències sensorials i intercanviat negocis.