El Programa d’adaptació curricular (PAC) comença aquesta setmana destinat a estudiants de 3r i 4t d’ESO amb dificultats especials d’aprenentatge. Els alumnes, un total de 80 de diferents centres de la ciutat, distribueixen la seva jornada lectiva entre el seu institut i la Fundació El Llindar, amb l’objectiu d’evitar l’abandonament escolar.

Vuit instituts de la ciutat (Institut Eduard Fontserè, Institut Torras i Bages, Institut Margarida Xirgu, Institut Rubió i Ors, Institut Eugeni d’Ors, Institut Europa, Institut Bellvitge i Institut Escola Gornal) s’incorporen al Programa d’adaptació curricular (PAC) iniciant l’activitat amb tallers professionalitzadors d’art, cuina, fotografia, fusteria, tecnologies, electricitat, automoció i formació i orientació laboral.

El PAC forma part del Pla educatiu d’entorn de l’Ajuntament de L’Hospitalet i està enfocat a evitar l’abandonament escolar i a obrir expectatives de formació i qualificació posterior de joves de 14 a 16 anys amb dificultats per adaptar-se al ritme de l’institut, gràcies a un acompanyament personalitzat a cada alumne que permet treballar aspectes més formals, per mitjà de la coordinació entre els Instituts i El Llindar.

El 90% de l’alumnat que hi participa aprofita el curs i no abandona

Dels 80 joves que el curs passat van participar en el programa d’adaptació curricular, 34 continuen a El Llindar durant aquest curs 2023-24; 25, en l’educació postobligatòria, i 9, al PAC. El curs passat van finalitzar el programa PAC 66 joves, dels quals 42 van obtenir el títol de l’ESO. D’aquests joves, 29 continuaran amb estudis de CFGM, i 12, amb el Certificat de Professionalitat (CP). D’altra banda, els alumnes que no han obtingut el títol de l’ESO poden continuar en el sistema a través dels programes de formació i inserció (PFI).

El programa dona suport educatiu i personal a adolescents que tenen dificultats per adaptar-se al ritme de l’institut i construir un projecte educatiu i personal de futur. L’objectiu és evitar l’abandonament escolar, a través d’un acompanyament molt personalitzat, i generar expectatives formatives i personals. Les jornades s’adapten a les possibilitats reals de cadascú, i ofereixen un ventall de tallers professionals que els ajuden a adquirir hàbits de treball i a millorar les habilitats socials i personals.