L’Ajuntament de L’Hospitalet a iniciativa de la Secció de Prevenció, Convivència i Civisme, ha posat en marxa a la ciutat la Xarxa Antirumors L’H amb l’objectiu de combatre els estereotips i prejudicis sobre la diversitat, que dificulten la convivència i la cohesió social.

Per impulsar aquesta xarxa, creada amb una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s’ha creat un grup motor constituït per representants de les diferents àrees municipals que presten una atenció més directa a la ciutadania, i que s’obrirà els propers mesos a entitats i ciutadans particulars perquè aquesta xarxa esdevingui una eina participativa i oberta.

La Xarxa Antirumors L’H es presenta amb una campanya institucional sota el lema “Els rumors ens esquitxen a tots i totes. Pensa, informa-te’n i actua”, que pretén subratllar la responsabilitat de les persones que creen o escampen informacions falses i discriminatòries i discursos d’odi sobre determinats grups de població, tant en la seva vida quotidiana com en les xarxes socials, i que acaben perjudicant tothom.

Personal de l’Ajuntament destinat a serveis d’atenció a la ciutadania ha rebut ja formació per reconèixer rumors i actuar en conseqüència. A la tardor es preveu impulsar accions de sensibilització orientades a grups específics -gent gran, jovent, comerciants…-, en les quals es treballaran aspectes relatius als rumors vinculats a determinats sectors de la població.

Els objectius d’aquesta iniciativa són afirmar la identitat de L’Hospitalet com a ciutat hospitalària i diversa; identificar i respondre de manera integral a les discriminacions i discursos d’odi; empoderar la societat civil i els professionals públics perquè siguin actius en la lluita contra els rumors i les discriminacions; vetllar pels principis democràtics d’igualtat i equitat; i visibilitzar i promoure el bon veïnatge i el civisme des del diàleg.