El sector de la cultura és un dels que més ha patit en la crisi de la Covid19. A L’H, la companyia de teatre Plàudite fa tres anys que gestiona els Servei Educatius amb la col•laboració del Teatre Joventut i l‘Auditori Barradas. Ja s’ha fet publica la programació d’enguany i en parlem amb la directora artística de Plàudite Teatre, Eugènia Delgado a l’espai de l’Entrevista.

Plàudite Teatre treballa amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques als nens i joves per educar-los i fomentar el seu esperit crític. Eugènia Delgado ha fet un repàs del programa del serveis educatius d’enguany que podeu consultar en aquest enllaç.

Si la situació postCovid ho permet, la programació es farà amb normalitat en franges d’edats des dels 3 anys fins a la població adulta. Però davant qualsevol situació que es pugui donar per possibles rebrots, Delgado assegura que “treballarem amb aforament reduïts i sinó es pot fer presencial, hem preparat una programació virtual, no en streaming, sinó que serà interactiva“

En cas que tot es desenvolupi amb normalitat, ha confirmat que “tenim pensat ampliar la programació que va del febrer a l’abril de 2021”

Plàudite Teatre ja treballa amb la mirada posada al mes de setembre. Durant aquests mesos de confinament, han fet una enquesta entre els usuaris de Plàudite i els professionals que hi treballen sobre què cal potenciar. Delgado afirma que “ha estat una etapa dura però l’hem aprofitada per aprofundir en els nostres objectius, hem fet classes online, reunions virtuals i hem vist que cal treballar per la salut emocional i fer-ne una lectura crítica del que ha passat”. Afegeix “per a la reconstrucció el teatre i la cultura són imprescindibles. Són un dret de la ciutadania i nosaltres hem de vetllar perquè sigui possible”

De cara al mes de setembre, la companyia de teatre ja treballa amb la tornada de l’escola de teatre el proper 14 de setembre al Centre Cultural Santa Eulàlia, amb totes les mesures de seguretat. I de cara a l’octubre, es reprendran projectes com els tàndems, el teatre crítics o l’intergeneracional.