Eugènia Delgado, directora de Plàudite Teatre, ha estat nomenada nou membre de l’Acadèmia d’Arts Escèniques espanyola. Davant aquest nomenament, Delgado ha assegurat que la feina que estant realitzant a la ciutat amb Plàudite Teatre ha estat capdal. Considera que és un reconeixement que a més de premiar la seva trajectòria, posa en valor el treball a la ciutat amb Plàudite Teatre, un projecte escènic per a la transformació social que neix a L’Hospitalet l’any 1998 com escola i companyia de teatre, i evoluciona cap el Teatre Comunitari Social.

Segons Eugènia Delgado, “és un reconeixement als meus estudis de teatre i a la feina feta amb Plàudite. I també és un repte per continuar treballant en la mateixa línia, fomentant els valors  que fins ara m’han caracteritzat com a professional i aplicar-los en el món de les arts escèniques del país”.

Eugènia Delgado ha destacat que “com a nou membre de l’Acadèmia d’Arts Escèniques puc aportar l’experiència del teatre participatiu de Plàudite Teatre com a eina per desenvolupar la sensibilitat artística. No és pot separar el teatre de la vida d’una ciutat o d’una comunitat. Crec que això és la experiència de Plàudite: això és el que podem aportar, l’escolta del territori”.

Eugènia Delgado ha afegit que la participació com a membre de l’Acadèmia d’Arts Escèniques connecta Plàudite amb tot allò que passa al món del teatre.

Sociòloga i amb formació extensa en arts escèniques

Del currículum de Delgado destaca que és Llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona, diplomada en Estudis Superiors Especialitzats en Arts Escèniques, Màster d’Iniciació a la Investigació en Arts Escèniques i Diploma d’Estudis Avançats a la Universitat Autònoma de Barcelona – Institut del Teatre de Barcelona. També té formació a Lecoq i a la Reial Escola d’Art Dramàtic de Madrid i és professora de teatre i moviment. Especialitzada en Teatre Comunitari i Social, a banda de dirigir Plàudite Teatre, lidera altres programes amb diverses comunitats a Barcelona i Cuba. Col·labora en projectes de recerca i ha publicat sobre el Teatre Comunitari.