Estudiar i fer esport d’alt nivell i fer-ho tot prou bé sempre ha estat una tasca complicada i ha necessitat de molt d’esforç i capacitat de sacrifici. I així ho han constatat al programa Aula L’H tres joves esportistes de la ciutat que recentment han assolit èxits destacats a nivell català i estatal.

L’Andrea Rodríguez juga a futbol sala a l’AE Bellsport des de ben petita i fa poc s’ha proclamat campiona d’Espanya sub 19 jugant amb la selecció catalana. Ara estudia 1r de la carrera universitària d’Enginyeria de Sistemes Biològics, però molt abans quan tenia 5 anys va prendre una gran decisió.

“Vaig començar a l’escola amb els meus amics però a 5è de Primària ja no hi havia equips a l’escola i el Bellsport estava muntant un equip femení i vaig anar a provar amb una amiga., em va agradar i m’hi vaig quedar oi ja porto 9 temporades”, ha explicat.

El Jan López, estudia un cicle professional de Medi Natural i Temps de Lleure, però el seu objectiu és anar a la universitat a estudiar Educació Física. És campió de Catalunya de 200 metres i medalla de plata del Campionat d’Espanya en la mateixa prova. Com a velocista de l’L’Hospitalet Atletisme, el seu club de sempre, i futur preparador, sap que estudiar i competir és dur.

El Jan diu que “físicament és una mica complicat perquè al matí quan faig classe també estic fent esport i a la tarda haig d’anar a entrenar i hi ha dies que no hi dono l’abast, però miro de fer-ho tot, sempre mirant d’evitar les lesions”.

I la Celia Monforte, nedadora de braça del Club Natació L’Hospitalet, ha aconseguit la plata als Campionats d’Espanya d’hivern en categoria júnior i és campiona de Catalunya en la prova de 50 braça. També estudia Batxillerat Científic amb idea d’estudiar una carrera de ciències de la Salut. Entrena com a mínim 3 hores diàries, i sap que l’esforç i la disciplina que aplica a l’esport valen igual als estudis.

La Celia destaca que “nedo des de ben petita, quan els meus pares em van portar al fer cursets. Un dia em van proposar de fer competició i des de llavors que m’encanta, per l’ambient del món de la natació, per la gent que vaig coneixent i pels valors que m’ensenya, com l’esforç i la disciplina, tant a nivell personal com als estudis”.

L’Andrea, el Jan i la Celia coincideixen a assenyalar que en l’esport d’elit al talent innat de cadascú cal afegit altes dosis de treball dur.