Els estudiants que enguany acaben els graus de Realització i de Producció d’iFP, que imparteix Planeta Formació i Universitats, han celebrat l’acte de final de curs amb un gal·la que hagués pogut ser un esdeveniment real retransmès per televisió.

Una autèntica gal·la de format professional dissenyada pels propis estudiants i que, més enllà de ser un comiat, també ha servit per premiar els millors treballs audiovisuals que han fet durant el curs.

En Raúl García, un dels alumnes del Grau Superior de Realització, explica que “la gal·la és un projecte final en què organitzem un esdeveniment i el retransmetem en directe per streaming. Durant l’acte repassem els millors moments que hem viscut en el cicle formatiu i també lliurem els premis a millor curtmetratge i millor documental”.

Estudiants realitzant en directe el senyal televisiu de la gal·la per retransmetre’l en streaming.

“És una pràctica real, un esdeveniment real amb els seus convidats, contingut i presentadors. Jo he estat la productora de l’acte, he planificat la gal·la per aconseguir tot el material, les localitzacions, els tècnics o els actors”, diu la Cristina León, alumna del grau de Producció.

I és que els estudiants s’han encarregat d’organitzar i executar tots els aspectes de la gal·la. Així, des de l’àmbit tècnic i audiovisual, fins al guió, la producció o la conducció de l’acte, els alumnes han pogut posar en pràctica els coneixements apresos en els estudis de grau.

“Durant el curs cada company ha anat veient que és allò que més li agrada: so, càmera, realització… en el meu cas m’agrada tot però també m’encanta parlar, i per això he fet de presentador”, explica el Raúl. “Portem quatre mesos preparant l’acte, fent els vídeos que projectem, els guions i les escaletes”.

La gal·la també ha tingut un component benèfic. Els diners recaptats de les entrades s’han destinat a l’Associació Educativa Itaca.