Estrella Ambrojo creu que les sis sancions que s’han imposat als tenidors d’habitatge a l’Hospitalet, per no oferir lloguer social, és una xifra insignificant. Ha lamentat que després de vacances ha tornat a produir-se un allau de desnonament perquè la crisi econòmica fa que algunes persones no puguin pagar el lloguer malgrat estiguin treballant.

Estrella Ambrojo ha dit que “hi ha un gran nombre de pisos que s’haurien d’haver donat en lloguer social. Com mínim, s’han produït aquestes sancions i això ja és començar per alguna cosa. Negociar amb els tenidors no és que sigui difícil, és impossible”.

Ambrojo ha explicat que “quan arriba un desnonament parlem amb ells i no hi ha manera. És un miracle que les famílies rebin un lloguer social. No estan oberts, en absolut, al diàleg. Després de les vacances la situació ha empitjorat molt amb un perfil que no canvia i cada vegada anem a pitjor”.

La membre de la PAH Ciudad de L’Hospitalet ha volgut diferenciar entre les persones que ocupen pisos. “Hi ha qui ocupa perquè volen, simplement, per fer mal, i altres persones tenen una situació límit de no poder pagar la vivenda. No volem a gent conflictiva sinó als vulnerables”.